Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Marakeški sporazum perfidan je dokument!

Svaki redak ovoga sporazuma osnažuje i ohrabruje migracijske procese i tendencije, poglavito one masovne

 
 
Kao i sve drugo o čemu ne biste smjeli pitati, dopadljivo je upakiran i naizgled prihvatljiv: on se doista bavi legalnim migracijama i temeljnim ljudskim pravima, pravno je neobvezujući te države potpisnice i nadalje same mogu odlučivati kako će štititi svoje teritorijalne granice i provoditi migracijske politike. Međutim, svaki redak ovoga sporazuma osnažuje i ohrabruje migracijske procese i tendencije, poglavito one masovne, prikazuje ih kao nešto pozitivno, kako za države iz kojih se odlazi, tako i za one u koje se dolazi, iako se taj optimizam ne temelji niti na jednoj konkretnoj činjenici. Nadalje, kao što to treba činiti sa svime što je neupitno pozitivno, Marakeški sporazum bavi se modelima za olakšavanje migracijskih procesa od država izvorišta migracija do krajnjeg migracijskog odredišta. Uz to, naglašava da i kod ilegalne migracije može nastupiti legalnost.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/countries-in-rabat-process.png
Zemljovid prikazuje pravce planskoga naseljavanja afričkoga stanovništva u Europu
 
Migracije se ovim sporazumom proglašavaju ljudskim pravom pa bi država koja odbije postupati po dogovorenim smjernicama, bez obzira na zakonsku neobvezu, mogla biti optužena za grubo kršenje ljudskih prava. U skladu s tim, država potpisnica obvezuje se na provođenje kaznenih mjera nad “netolerantnim kritičarima masovne migracije i njihovog govora mržnje”. Dokument kao da vrišti: Zašto biste u pojedine države upadali ilegalno, smrzavali se, bili gladni, žedni i progonjeni, kad to možete kad god poželite učiniti sasvim legalno i uz pomoć država potpisnica i njihovih proračunskih sredstava? Odnosno džepa građana koji ne smiju postaviti niti jedno pitanje jer ih moguće zbog diskriminacije i govora mržnje čeka kazneni postupak.
 
Marakeški sporazum vrlo podmuklo pod egidom ljudskih prava za jedne – prava na migraciju, dostojanstvo i sigurnost – dovodi u pitanje ljudska prava drugih – pravo na slobodu izražavanja mišljenja te jednako, pravo na sigurnost. Vrlo jasna i debela crta između legalne i ilegalne migracije ovim sporazumom postaje gotovo nevidljiva a tumačenja obveza država potpisnica sadržajno i pravno vrlo rastezljiva. Vrlo je zabrinjavajuća mogućnost da se svaka ilegalna i masovna migracija, temeljem neupitnog ljudskog prava proglasi legalnom, uredi se kvotama te raspodjeli duž europskog i ostalog imigrantima poželjnog teritorija. Plaćene mjere za obrazovanje i zapošljavanje imigranata a koje je, istaknimo, već počeo provoditi Hrvatski zavod za zapošljavanje s bonusom za troškove prijevoza, zdravstvenog osiguranja, doprinosa za zaštitu zdravlja na radu i dr., masovnim migracijama otvara širok i primamljiv put.

Za Hrvatsku i njezine građane, ekonomski i gospodarski uništene, demografski slomljene, državno-politički ponižene, geopolitički izložene, ideološki zbunjene, provedbe ovakvih političkih dogovora s viših, 'internacionalnih' razina, a izvan svakog razložnog, ekonomskog i vrijednosnog konteksta, iznimno su opasne. Neovisni za Hrvatsku njeguju vrijednosti kršćanskoga i europskoga civilizacijskoga kruga te će se uvijek založiti za slobode i prava svakog pojedinca, neovisno o njegovoj nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i svakoj drugoj pripadnosti. No, prije svega kao slobodarska i nacionalno odgovorna stranka, Neovisni za Hrvatsku brinu o hrvatskom identitetu, državno-političkoj suverenosti i općim nacionalnim interesima.

Neovisni za Hrvatsku suprotstavljaju se usvajanju Marakeškog sporazuma!
 

Bruna Esih, predsjednica NHR-a

Povezane objave

Zar agresivca i nepismenjakovića za predsjednika saborskoga Odbora za unutarnju politiku!?

HF

Stijeg slobode

HF

TO JE PRAVI PUT – 320 tisuća građana u blokadi, preko 21 posto djece živi u riziku od siromaštva

HF

Sudsko-medijski spin djece komunizma

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više