Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Totalitarna Europa je na našem pragu

EK pretvara EU u operativni model centralizirane 'jedne države' sa iznadnacionalnim autoritetom

 
 
Tako mirno, tako neprimjetno, da mnogi ljudi ni ne primjećuju kako Europska komisija napreduje u svojoj strategiju koja će zacijelo Europsku uniju pretvoriti prvi potpuno operativni model centralizirane „jedne države“ sa iznadnacionalnim autoritetom. Pretvorit će je u „NOVI SVJETSKI POREDAK“ trajnu neokonzervativnu ambiciju koja leži u srcu globalnim programima tajnih društva i globalne hegemonije SAD-a.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/EU_pressure.jpg
Ključna stavka ove strategije je utemeljenje EUROPSKE RIZNICE koja će prema Donaldu Tusku, Predsjedniku Europskov vijeća biti ostvarena do lipnja 2018 pod službenim naslovom EUROPSKI MONETARNI FOND. To će biti jedinstvena točka kontrole financija svih članica Europske unije.Plan će uključiti stvaranje poluge kojom će se moći utjecati na velike banke da se konsolidira njihov utjecaj na poslove Europske unije. Kombinacijom EU Riznice i konsolidacijom bankarske moći učinit će se veliki korak prema ujednačavanju, stupnju pljačke koja će biti pod kišobranom TOTALITARNE SUPER DRŽAVE. Ovdje govorimo o pojedinačnim monetarnim politikama država članica, o vojsci, policijskim snagama, obavještajnim službama koje će se sve voditi iz jednog kontrolnog središta u Bruxellesu. Poslije toga će slijedi ujednačavanje i pokrivanje gotovo čitave administrativne kontrole  što je nekada bilo u području djelatnosti pojedinih država.
 
Institucija koja koja u realizaciji toga stoji u prvom planu je BANKA ZA MEĐUNARODNO PORAVNANJE sa sjedištem u Bazelu, Švicarskoj koja ima globalni raspon djelovanja i lijevak je kroz koji prolazi prikupljanje i raspodjela ogromnih svota globalnih međunarodnih novčanih tokova.BANKU ZA MEĐUNARODNO PORAVNANJE je osnovalo približno osam tisuća direktora investicijskih fondova sa zajedničkim ciljem da vladaju svijetom. Najveći broj njih su luciferijanci koji rade kako bih ja nazvao s „energijama protiv života.“ Oni izvještavaju Svjetsku banku i Međunarodni monetarni fond koliko će novca biti potrebno svake godine i o tome kakvi će biti parametri trošenja. Iduća u liniji dolazi EUROPSKA SREDIŠNJA BANKA, FEDERALNA BANKA SAD-A, ENGLESKA BANKA itd. Nakon svega toga dolazi prva trećina sudjelovanja nacionalnih vlada, a nakon toga bankovne institucije svake države. Tako su nacionalne riznice četvrte na niže u slijedu od vrha piramide vlasti koja kontrolira najveći dio naših života iz dana u dan. Vlada u najvećem broju slučajeva postaje samo vektor u napredovanju korporativnih ambicija.
 
Utemeljenje RIZNICE EUROPSKE UNIJE / i uvođenje EURA / bit će stvaranje ustanove koja će prikupljati poreze i vršiti kontrolu nad državama članicama stojeći iznad gotovo potpuno razvodnjene uloge nacionalne riznice gospodarstava suverenih država članica.Imajući sjedište u Bruxellesu imat će moć prikupljanja svih ekstra poreznih prihoda od građana država članica. Jedan od razloga za to je financiranje programa kompletne vojne unifikacije – JEDINSTVENE VOJSKE EUROPSKE UNIJE. Posebno značajni dio ovog procesa će uključivati jednu „ISTOČNO EUROPSKU ARMIJU“ koja će se zvati „ISTOČNO EUROPSKE SNAGE.“ Ove snage će surađivati s NATO-m u širenju bloka geopolitičkog centra vojne moći i strategije u na krajnjim istočnim granicama Europske unije. U tome će ključnu ulogu imati Poljska koja je već podigla svojn budžet za obranu na 2,5 % BNP I povećala sukladno broj vojnog osoblja.
 
NATO se zaletio svojim istočnim uspostavljanjem „Centra za izvrsnost“ u Krakowu. Na ceremoniji otvaranja su sudjelovali uzvanici vodećih šefova obrane Poljske i pozvani da potpišu „Novi memorandum o razumijevanju“ koji uključuje Poljsku kao vojnu kontraobavještajnu agenciju za sve poslove koji se tiču aktivnosti u Rusiji, a onda i Kini. Rumunija je također bila pozvana da odigra svoju ulogu u međunarodnim špijunskim vježbama.Ovdje ćemo se zaustaviti da u potpunosti shvatimo sve što znače ovi manevri. Što se želi progurati kroz sve to a da nismo uopće svjesni velikih vojnih i geopolitičkih kretanja unutar i izvan Europe. Ustvari, SAD, Vel. Britanija i Njemačka (NATO) će se povući iz prljavog posla „izazivanja ruskog medvjeda“ u nadi da će pokušati izazvati Rusiju u čin ozbiljne agresije prepuštajući taj čin Poljskoj čiji su građani već predodređeni za to djelo beskrajnim ponavljanje državne anti-ruske propagande.
 
Ovo je strategija. Dugoročni je cilj uvući Rusiju u ozbiljnu agresiju koja će zauzvrati biti alibi Zapadu i vojnim snagama kojima zapovjeda da otvori put „legitimnom“ permanentnom ratu s Ruskom federaciom. Cilj je razbiti jedinstvo Ruske federacije i proširiti zapadnu hegemoniju i kontrolu što dalje na istok. To je ključni korak u nametanju NOVOG SVJETSKOG PORETKA.Poljski građani su znajući ili neznajući dopustili sebi da postanu taoc u ovom novom „hladnom ratu“ propuštajući da se suprostave kritikom SAD – NATO inspiriranom propagandnim vježbama koje opsesivno slijedi prodana poljska vlada. To je praksa koja ocrnjuje Rusiju da je najveća  opasnost svjetskoj stabilnosti dok za to u stvarnosti ne postoji nikakav dokaz ni opravdanje. Dok su invazije SAD-a i uništenja više od 30 država do kojih je došlo opsesivnom propagandom nakon Drugog svjetskog rata najveća prijetnja svjetskom miru.
 
Svjedočimo najveći stupanj zamagljivanja. Pravim riječima Rusija je djelovala kao glavna kočnica zapadnim ambicijama da uspostave despotski centralizirani poredak izvan granica Europske unije. Poredak najšire podržan silnim bankarskim neoliberalnim konglomeratom i vojno industrijskom projektu kojim provodi svoj svoje prljave namjere na zemlji i u zraku.Poljska se sada suočava s krizom okupacije nakon Drugog svjetskog rata. Opet od strane Zapada. Prvi zapadni upad je pokrenut prodajom ključnih industrija vanjskim korporativnim interesima koji se zovu Cocacolarizacija zemlje u korist interesa SAD-a. I to se uklapa u pozadinu sadašnje krize s kojom se zemlja suočava. Poljaci su na rubu opasnosti da budu prisiljeni predati svoj suverenitet. Učinivši to postat će taoci snaga globalnog NOVOG SVJETSKOG PORETKA režima i postati glavni stožer u Europi. Poljska i Rumunija će se koristiti kao ratna scena dok će se SAD, Vel. Britanija, Njemačka i Francuska povući da ne budu uhvaćene na prvu crtu ovoga vrlo huškačkog geopolitičkog poticanja na rat.
 
Kritička je potreba podići glas protiv ovog očajnog međunarodnog terorizma koji,ako se nastavi, izazvat će i podići vjerojatnost izazivanja velike vojne konfrontacije.Vitalno je da se ovo sve događa bez ikakvog dogovora s građanima kojima se hladnokrvno manipulira da budu topovsko meso za ratničke ambicije malog broja tiranskih manipulatora moći.
 
Bilješka: Zahvalan sam UK Column – www. uk.column.org za materijal koji koristim u glavnom dijelu ovog članka.
Julian Rose je britanski pionir u organskoj poljoprivredi, pisac, međunarodni aktivist i socijalni poduzetnik. Predsjednik je Međunarodne koalicije za zaštitu sela – The International Coalition to Protect Polish Countryside.Julian je autor poznatog naslova: In Defence of Life – U obrani života; i Changing Course for Life – Mijenjajući životnu putanju. Zanimljiva web stranica Juliana Rosea: www.julianrose.info
 

Julian Rose, https://www.activistpost.com/2017/11/totalitarian-europe-now-doorstep.html

(s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Komu će se prikloniti američki Hrvati?

HF

Sjevernokorejske mirovne igre

HF

Ima li Berlusconi čarobnu formulu?

HF

Danke Frau Merkel!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više