Hrvatski Fokus
Kolumne

Puljani nisu Glas Istre i IDS

Autonomaši i hrvatomrsci nisu uspjeli

 
 
U Puli je održana promocija filma i knjige Mit o Jasenovcu Romana Leljaka, usprkos žestokom protivljenju IDS-ovog gradonačelnika Pule Borisa Miletića, prijetnjama i grafitima po zidu Crkve Sv. Ivana Krstitelja u Puli.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/f69279d1983460d7c90d08d02a1d50ba_XL.jpg
Neviđena, neprimjerena i degutantna medijska hajka IDS-a protiv autora, istraživača Romana Leljaka, protiv Katoličke Crkve i vjernika, od strane Glasa Istre, nije urodila otkazivanjem promocije, kao što je Boris Miletić sugerirao. Ne samo da je neprimjerena hajka Glasa Istre na Romana Leljaka, nego je i krajnje neljudska, jer ne razmišljaju urednici o ljudskosti,  ne vode računa da Leljak ima malodobnu djecu i kako se takvi novinski članci odražavaju na dječju psihu. U  agitpropovskom zadatku koji su dobili za odraditi, po političkom naređenju IDS-a izgubili su svaki smisao za etičnost i ljudskost.
 
Dvorana ispod Crkve bila je prepuna. Provokatori koji su došli sa novinarima, bili su udaljeni. Osim jednog povika "smeće jedno" nisu imali progodu dalje vrijeđati. Postavlja se pitanje, kako je moguće u jednoj,  po IDS-ovom gradonačelniku Pule, Borisu Miletiću demokratskoj, tolerantnoj , multikulturalnoj sredini, gdje "cvate "suživot, ispoljavati toliku mržnju prema neistomišljenicima i prema drugoj političkoj opciji? Nameće se samo jedan mogući zaključak, da IDS i njegov pulski gradonačelnik Boris Miletić ne znaju što ti pojmovi znače, ili ako i znaju primjenjuju  demokraciju, toleranciju i suživot samo na njima podobne, a za nepodobne koriste metode poznate iz totalitarnog režima; medijske napade, diskvalifikaciju, progone i prisilu.
 
I onda kao " osvetu mićeg malog" moram se nasmijati koliko je djetinjasto i  mizerno, odmah organiziraju protupredavanje, poznatog jugofila Ive Goldsteina, koji je kao veleposlanik države Hrvatske u Francuskoj, u svojoj radnoj sobi držao sliku J. B. Tita, pokojnog predsjednika pokojne države!  Vjerodostojno zar ne? http://www.pula.hr/hr/novosti/detail/18778/predavanje-ive-goldsteina-i-predstavljanje-jasenovca-u-puli/ Ali za razliku od IDS-ovaca, Borisa Miletića i Radničke fronte mi koji smo nazočili promociji Romana Leljaka, ne ćemo vas ometati, niti pisati gnjusne izjave i članke po novinama, niti privatno diskreditirati g. Goldsteina, već ćemo poštujući demokratska načela, po Rezoluciji UN i Ustavu RH o slobodi i pravu na javno izražavanje svog mišljenja, pustiti čovjeka da ostvari svoja demokratska prava.
 

Lili Benčik

Povezane objave

Kapitalno djelo Stjepana Loze

hrvatski-fokus

Ameri prepustili Europu ruskom medi

HF

Rodna teorija je pseudoznanost

HF

Velika meša na Veliku Gospu u Mariji Bistrici

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više