Hrvatski Fokus
Religija

Trebamo svi otvoreni reći papi Franji – NE!

Bergoglio je Crkvi u Hrvata pretpostavio Srpsku pravoslavnu crkvu koja stoljećima lažno napada Svetu Strolicu i katolike

 
 
U Glasu Koncila od 20. rujna 2020. imali smo priliku pročitati razgovor novinara Ivana Taševa s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom Svete Stolice. Na upite u svezi kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, među inim, papin pouzdanik,  ponovio je nama Hrvatima više nego dobro poznate objekcije aktualnog pape: »Sveti Otac želi da kanonizacija kardinala Stepinca bude trenutak zajedništva za čitavu Crkvu, a ne razlog sukoba ili suprotstavljanja. Smatram da je u srži o tome riječ. To zahtijeva strpljivost i od Crkve u Hrvatskoj, koja, naravno, s velikom zebnjom iščekuje tu kanonizaciju«. Drugim riječima, prevedeno na hrvatski jezik, bez dopuštenja Srpske pravoslavne crkve i papinoga miljenika patrijarha Irineja (velikoga patrijarha?!) ništa od kanonizacije. Dakle, Bergoglio je dopustio da o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca odlučuje jedan od najvećih mrzitelja hrvatskoga naroda i Katoličke Crkve u Hrvata. Lijepo!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/10/merlin_166545906_f68e80a9-15eb-4964-9da5-91c28db08573-superJumbo.jpg
Svetost zagrebačkog nadbiskupa, odanost Svetoj Stolici i papi, radije u tamnicu nego se odreći pape i Svete Stolice, žrtvovanje za vjeru, crkvu, svoj narod, pravednost, ljubav prema bližnjem i svima u nesreći, 14 stoljeća odanosti hrvatskoga puka i Crkve Petrovu namjesniku u Rimu, simbolički je ovaj latino-američki revolucionar, ljubitelj Srpske pravoslavne crkve i njenoga patrijarha na uštrb hrvatskog katoličkog puka i njegova najznačajnijeg pastira, bl. Alojzija Stepinca, prosuo u vjetar. No, to davno znademo i nove potvrde ovoga talijanskog prelata, u obliku državnoga tajnika, samo rastužuju i ogorčuju  hrvatske katolike i hrvatski narod u cjelini. Nikada u svojoj povijesti odnosa sa Svetom Stolicom hrvatski katolici nisu bili toliko razočarani ovim postupkom pape i Svete Stolice.
 
Očekivati od Srpske pravoslavne crkve i njenog patrijarha da dade dopuštenje  Katoličkoj Crkvi u Hrvata da svoga pastira dovede na oltar kao svetca, ravno je svjetskom čudu. Jer dopuštenje bi trebala dati Crkva koja je jedina od vjerskih zajednica u bivšoj državi pozdravila njegovo uhićenje, suđenje i progon!? Ta ista Crkva koja je u prvoj Jugoslaviji bila odlučno protiv sklapanja konkordata Kraljevine Jugoslavije i Svete Stolice, koja je nevoljko primila sklapanje diplomatskih odnosa Titine Jugoslavije sa Svetom Stolicom, koja više od stoljeća na ovim prostorima vrši progon Katoličke Crkve u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, koja zabranjuje autokefalnost pravoslavnim  crkvama u državama bivše Jugoslavije, koja u simbiozi sa najokorjelijim velikosrpskim krugovima predstavlja duhovnu vodilju i udarnu terorističku snagu rušenja i podrivanja demokratskih poredaka na ovim našim prostorima. Zadnji je primjer Crna Gora. Crkvu koja je u katoličkoj Hrvatskoj, tijekom Domovinskog rata, odigrala okupatorsku i antiekumensku ulogu. Crkvu koja je u proteklih sto godina uputila najpoganije izljeve neprijateljstva prema Vatikanu i njenim poglavarima i koja je dan danas najveći remetilački faktor u ovom dijelu Europe. Crkvu koja je uputila najzloćudnije laži i objede na račun zagrebačkog nadbiskupa, hrvatskih katolika  i Crkve u Hrvata. Takvoj se Crkvi i njezinom pastiru besramno utječe dvojac Bergoglio-Parolin, držeći Katoličkoj Crkvi u Hrvata, biskupima, svećenicima i vjernicima moralne prodike o strpljivosti, zajedništvu, praštanju! Zna li taj papa čitati, pisati; vidi li on kakvu ulogu taj njegov ljubimac, patrijarh Irinej i Srpska pravoslavna crkva imaju prema katoličkoj Hrvatskoj i na području država bivše Jugoslavije? Je li i on gluh i slijep? Gdje je nestao duh istinske vjere, pravde i poštenja Ivana Pavla II.?
 
Sada je valjda svima jasno, kako svećenstvu tako i vjernicima, kao uostalom cijelom našem narodu, da je Sveta Stolica u suradnji i po nalogu/želji Srpske pravoslavne crkve, pitanje kanonizacije bl. Stepinca definitivno stavila ad acta. To nas ne bi smjelo obeshrabriti a najmanje da se poklonimo blasfemiji ovoga dvojca. No, ako vjerujemo u svetost bl. Stepinca, a najveći dio našega naroda vjeruje i svakodnevno svjedoči tu vjeru, onda ne smijemo klonuti duhom.
 
Hrvatski katolici bi trebali štovati Stepinca svetim i bez službenog Vatikana i vrha Katoličke Crkve u Hrvata. I to usprkos nastojanjima pape Bergoglija, Srpske pravoslavne crkve i njezina patrijarha Irineja! Jer blaženi Alojzije Stepinac za sav naš narod je svetac. Smatram da ne smijemo šutjeti i pokriti glavu i bez reakcija slušati nove i nove uvrjede Bergoglija, Parolina, Irineja i svih antihrvatskih i antikatoličkih snaga koje, već duže vrijeme, likuju dogovorom Svete Stolice i Srpske pravoslavne crkve. Do kada?! Možemo li, na tom tragu očekivati nove filmove, knjige, tekstove – ne samo financirane iz srbijanskih (pa i vatikanskih) već, po oprobanom receptu, i hrvatskih izvora. Dakako, politički i medijski populariziranih i nagrađivanih u nas i svijetu. Sigurno bolje od sjajnog filma Višnje Starešine o kardinalu Stepincu!
 

Mijo Ivurek, Hrvatski tjednik

Povezani članci

Poraz pape Bergoglija

HF

Katalonac utemeljio red mercedarijevaca

HF

Obiteljski križni put, 3. postaja

HF

Analiza suvremenoga svijeta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...