Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Zašto HRT nije osigurao prijenos s Vodotornja?

Zato jer je Vodotoranj simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku

 
 
Vukovar 1991. godine je simbol obrane od velikosrpske i JNA agresije! Vukovar je simbol što je jedan mali narod razoružan, spreman učiniti da se obrani od agresije! Vukovar je simbol nevjerojatnih junaštava malog čovjeka koji rat nije želio i kojemu je rat nametnut! Vukovarski vodotoranj simbol je strašnog razaranja jednog grada, simbol je barbarskog bombardiranja sa ciljem razaranja i ubijanja, 6,5 milijuna granata, 3.000 poginulih i više od 300 nestalih.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/11/3010_Vodotoranj_01.jpg
Zbog epidemioloških prilika vukovarske gradske vlasti odlučile su svečano otvorenje Vodotornja u čiju je obnovu uloženo 46 milijuna kuna od kojih su39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta, održati bez nazočnosti građana, uz izravan prijenos na facebooku i lokalnim televizijskim postajama. A zbog čega TV prijenos nije osiguran na javnoj TV, tako da se može vidjeti po cijeloj Hrvatskoj,a ne samo lokalnim TV postajama? Zar žrtva i sjajna obrana Vukovara prikazana po granatama izbušenom Vodotornju, nisu zaslužili da se simbolički obilježi i da to putem javne Hrvatske radiotelevizije svi u Hrvatskoj vide? Samim time što svi građani vlasnici TV prijamnika po sili zakona plaćaju pristojbu ili pretplatu i time financiraju njen rad!
 
Evo što piše u Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji; NN 137/2010
Članak 5.
HRT u svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te osigurati odgovarajuću zastupljenost informativnoga, umjetničkog, kulturnog, obrazovnog, dječjeg, zabavnog, športskog i drugog sadržaja sukladno ovom Zakonu.
Članak 6.
(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:
– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrjednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga.
Znači HRT mora promicati nacionalne interese, domoljublje, demokratske vrjednote, a prijenos iz Vukovara bio bi čisti izraz Domoljublja! Tako da ovaj događaj sve više sliči na utjecaj Vlade RH, na čelu sa Andrejom Plenkovića na programsku usmjerenost HRT-a. Jer da se pokrenuo prijenos iz Vukovara, koalicijski partner SDSS-a možda bi se našao povrijeđen prozivkama za velikosrpsku agresiju i time narušio veliko „pomirenje” na kojemu vladajući ustraju! Pomirba bez kajanja, bez priznavanja zločina, a što je najgore iz toga proizlazi, da bi oni sve to bili spremni opet ponoviti!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Licemjerje, dvostruki kriteriji i diskriminacija žrtava obilježja su komemoracije u Jasenovcu

hrvatski-fokus

Posveta don Josipu Delašu

HF

No pasaran ovdje ne će proći

HF

Kakva je bila partizanska taktika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više