Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Zašto HRT nije osigurao prijenos s Vodotornja?

Zato jer je Vodotoranj simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku

 
 
Vukovar 1991. godine je simbol obrane od velikosrpske i JNA agresije! Vukovar je simbol što je jedan mali narod razoružan, spreman učiniti da se obrani od agresije! Vukovar je simbol nevjerojatnih junaštava malog čovjeka koji rat nije želio i kojemu je rat nametnut! Vukovarski vodotoranj simbol je strašnog razaranja jednog grada, simbol je barbarskog bombardiranja sa ciljem razaranja i ubijanja, 6,5 milijuna granata, 3.000 poginulih i više od 300 nestalih.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/11/3010_Vodotoranj_01.jpg
Zbog epidemioloških prilika vukovarske gradske vlasti odlučile su svečano otvorenje Vodotornja u čiju je obnovu uloženo 46 milijuna kuna od kojih su39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta, održati bez nazočnosti građana, uz izravan prijenos na facebooku i lokalnim televizijskim postajama. A zbog čega TV prijenos nije osiguran na javnoj TV, tako da se može vidjeti po cijeloj Hrvatskoj,a ne samo lokalnim TV postajama? Zar žrtva i sjajna obrana Vukovara prikazana po granatama izbušenom Vodotornju, nisu zaslužili da se simbolički obilježi i da to putem javne Hrvatske radiotelevizije svi u Hrvatskoj vide? Samim time što svi građani vlasnici TV prijamnika po sili zakona plaćaju pristojbu ili pretplatu i time financiraju njen rad!
 
Evo što piše u Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji; NN 137/2010
Članak 5.
HRT u svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te osigurati odgovarajuću zastupljenost informativnoga, umjetničkog, kulturnog, obrazovnog, dječjeg, zabavnog, športskog i drugog sadržaja sukladno ovom Zakonu.
Članak 6.
(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:
– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrjednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga.
Znači HRT mora promicati nacionalne interese, domoljublje, demokratske vrjednote, a prijenos iz Vukovara bio bi čisti izraz Domoljublja! Tako da ovaj događaj sve više sliči na utjecaj Vlade RH, na čelu sa Andrejom Plenkovića na programsku usmjerenost HRT-a. Jer da se pokrenuo prijenos iz Vukovara, koalicijski partner SDSS-a možda bi se našao povrijeđen prozivkama za velikosrpsku agresiju i time narušio veliko „pomirenje” na kojemu vladajući ustraju! Pomirba bez kajanja, bez priznavanja zločina, a što je najgore iz toga proizlazi, da bi oni sve to bili spremni opet ponoviti!
 

Lili Benčik

Povezane objave

GRUDA SE ZAKOTRTLJALA – Tko je bacio grudu snijega u Petrinji?

hrvatski-fokus

Kukasti križ podmetnut Poljudu, Hrvatskoj i Europi

HF

(Anti)fašisti su najveći – fašisti

HF

Bandić gradonačelnik Hrvatske. Za kaj ne

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više