Hrvatski Fokus
Kultura

Posmrtna ispovijest moga Bože

Volio sam te na svoj način

 

Volio sam te na svoj način. Nisam za ljubav molio, ali mnoge časove sreće gorkim sam suzama polio.

Ljubio sam te više od sebe sama i tek poljupcima davao začin što nevidljiv traje. Još i sada, iz groba nada vjera mi snagu daje da moju ljubav za te anđeli s neba prate i svako od njih želi da porukom mojom i tebe razveseli, da te šalom bilo kojom sjeti kako ja nisam želio mrijeti, već samo uza te biti:godine, mjesece, sate i svaki mi života čas uza te bude srcu spas , očima slatka hrana a ponekad, svi ljudi tajno pate, potajna rana u misli i u pogledu duboku, a suzi u oku što je i na tvoj obraz pala kad god bi se oteti htjela od bola i ljudskih zala.

Oduvijek sam znao da se ljubav Bogom dariva i da nestati ne će niti će postati manjom , već da i u poljupcima ljubavi i ljepote ima što sve više i više jača pa i na javi sniva ovijena zanosa sanjom.

Volio sam te duboko, vjerno i zagonetno, premda pod strahom , sav život s tobom živio sretno. Da. Usprkos prijetnjama svima i svijesti da život ne traje vječno, volio sam te i nijemo, i stvarno, i neizmjerno pa i bez glasa: bezrječno. A Ti si sve razumjela kao da si mi misli čitati umjela. Sve što sam ti izreći htio, a više nisam ni smio, ti si pogledom svojim pročitala . Tad zlobnici su nad nama bdjeli, a  mi smo samo svoj Dom i jedno drugo voljeti htjeli!

Malkica Dugeč, 23. 6. 2021. (U sjećanju na svog pok. supruga Božu Dugeča)

Povezani članci

Novi umjetnički iskorak Hanibala Salvara

HF

Zvjezdana lađa

HF

Slikovnica s gramatikom za klince

HF

Unutar života jako malo se mijenjamo

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...