Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Peti Hrvatski iseljenički kongres, održat će se u Mostaru pod nazivom ‘Iseljavanje i povratak Hrvata u domovine podrijetla’

Kongres se otvara 30. lipnja i traje do 3. srpnja 2022. godine

 

Peti Hrvatski iseljenički kongres, pod nazivom „Iseljavanje i povratak Hrvata u domovine podrijetla“, održat će se od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. godine u Mostaru, u Bosni i Hrecegovini, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića kao i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i predsjednika dr. sc. Dragana Čovića. Domaćin skupa je Grad Mostar na čelu sa gradonačelnikom, dr. Marijom Kordićem.

Interes za Kongres je već sada velik. Prijavio se velik broj predavača, znanstvenika i gospodarstvenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i iz desetak država svijeta, Argentine, Čilea, Australije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Slovenije, Kanade, što veseli i potvrđuje da se radi dobar posao.

Želim Vas također informirati da su svoj dolazak na Kongres već potvrdili mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj, mons. dr. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u Bosni i Hercegovini, i mons. dr. Franjo Komarica, banjolučki biskup.

Više o samom događaju možete saznati na mrežnoj stranici Kongresa: www.centar-za-iseljenistvo.hr.

Kongres počinje 30. lipnja 2022. godine misnim slavljem u 18 sati u Katedrali u Mostaru, koju će predvoditi mons. Petar Palić, uz izravan televizijski prijenos. Nakon misnog salavlja u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosačaodržat će se umjetnički program, uz prigodni domjenak. Radni dio programa počinje slijedeći dan, u petak 01. srpnja 2022. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. U sklopu programa održat će se tematska cjelina Gospodarska umrežavanja Hrvata u svijetu. Također za sve sudionike organizira se svečana večera 01. srpnja, u hotelu Mepas u Mostaru.

U nadi da ćete prihvatiti poziv i prijaviti svoje sudjelovanje kao predavač, ili samo prisustvovati Kongresu, molim Vas da svoj dolazak prijavite putem mrežne stranice (ovdje).

U nadi da ćete prihvatiti poziv i prijedloge, primite iskrene i srdačne pozdrave u ime članova Programskog i Organizacijskog odbora Kongresa i moje osobno.

Dr. sc. Marin Sopta, predsjednik Programskog odbora

Povezane objave

Za što se sve troše novci!?

hrvatski-fokus

Psi, kuje i kerovi

HF

Huey Louis Kostanick (Kostanić) – sveučilišni profesor, geograf

hrvatski-fokus

Nova kuća (drugi dio)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više