Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Ponovno uništena hrvatska zastava u Jelahu kod Tešnja

Nastavak kampanje uništavanja hrvatskih identitetskih obilježja koja se događaju diljem većinski bošnjačkog dijela BiH

 

U većinski bošnjačkom dijelu Bosne i Hercegovine nastavlja se kampanja uništavanja hrvatskih identitetskih obilježja. Ovoga puta ponovno se na meti našla hrvatska zastava istaknuta na katoličkom groblju u župi Jelah kod Tešnja.

Zastava hrvatskog naroda u BiH ponovno je uništena u Jelahu kod Tešnja. Naime, kako su nam javili čitatelji portala Dnevnik.ba, zastava hrvatskog naroda u BiH koja je bila istaknuta unutar katoličkog groblja u župi Jelah kod Tešnja tijekom noći je uništena, što se zorno može vidjeti na priloženim fotografijama.

Ovo je već drugi vandalski čin na katoličkom groblju u ovoj župi u vrlo kratkom periodu. Naime, početkom lipnja na istoj lokaciji nasilno je skinuta zastava hrvatskog naroda u BiH. U međuvremenu nitko nije odgovarao za ovo nedjelo, iako se jedan lokalni “novinar” hvalio kako je upravo on stajao iza tog necivilizacijskog čina.

Prema informacijama koje smo dobili od čitatelja portala Dnevnik.ba, mještani Jelaha jutros su vidjeli kako je zastava hrvatskoga naroda u BiH, istaknuta na lokalnom groblju, praktično uništena.

Inače, ovo je samo nastavak kampanje uništavanja hrvatskih identitetskih obilježja koja se događaju diljem većinski bošnjačkog dijela Bosne i Hercegovine. Tako su nedavno u Sarajevu uništeni vijenci postavljeni u spomen na pale branitelja HVO-a Sarajevo a prije nekoliko mjeseci u Varešu je također strgana zastava hrvatskoga naroda u BiH koja je bila postavljena pred mjesnom crkvom. Prije nešto više od godinu dana u Općinskom vijeću Bugojna hrvatskim je pak vijećnicima osporavano pravo da govore hrvatskim jezikom te poručeno da “idu u Hrvatsku”.

Navedeni incidenti dio su ili posljedica šire protuhrvatske kampanje koja se godinama provodi u bošnjačkoj političkoj javnosti a koja za cilj ima osporiti Hrvatima konzumiranje političkih prava koja im pripadaju kao konstitutivnom (ustavotvornom i državotvornom) narodu Bosne i Hercegovine.

J. G.: 6. VII. 2022., dnevnik.ba/vijesti/ponovno-unistena-hrvatska-zastava-u-jelahu-kod-tesnja-2637361

Povezane objave

Mogući scenariji za bh Hrvate ako Republika srpska proglasi neovisnost

hrvatski-fokus

Opustošena Cazinska krajina

HF

Kad nečastivi napadaju časnika!

HF

Federacija BiH je oružje u bošnjačkim rukama

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više