Hrvatski Fokus
Religija

“Bergoglio prije razdoblja ‘pilula za sreću’?”

Jorge Bergoglio ušao je u isusovački novicijat ’58., a zavjete položio 12. ožujka 1960. godine

 

Govoreći o gadnim sinovima zlih komunističkih tirana… Nedugo nakon što sam objavio članak Justina Castreaua, e-poruka je nježno lebdjela preko mog krmenog zrcala. Nikad prije nisam vidio tu moguću sličnost oca i sina, jer nikad nisam čuo za sina, bio sam zaintrigiran i malo sam kopao. Pošiljatelj e-pošte dostavio je nekoliko slika, a ja sam pronašao još nekoliko. Zadovoljan što ovo možda ima noge, napravio sam mali znanstveni eksperiment samo kako bih bio siguran da ne patim od pristranosti potvrde. Foto izolaciju ispod poslao sam brojnim ljudima s pitanjem: po prvim dojmovima, tko je ovo? Prepoznajete li uopće ovu osobu? Svi ispitanici osim dva brzo su odgovorili istim imenom.  Pustit ću vas da sami pogledate. Ime koje su gotovo svi brzo rekli bilo je “Bergoglio”. Moj omiljeni odgovor bio je od svećenika koji je rekao: “Bergoglio prije razdoblja ‘pilula za sreću’?” Pa, da ti kažem tko je ova slika.

Ovo je tvrdo ljevičarski političar rabin Sergio Bergman iz Buenos Airese u Argentini. Rođen je u ARSH-u 1962. i bio je jako blizak s Jorgeom Bergogliom mnogo, mnogo godina.

Sergio Bergman  je argentinski rabin, političar, farmaceut, pisac i društveni aktivist.  Godine 2015. imenovan je ministrom u kabinetu Mauricija Macrija, u novoprodignutom Ministarstvu okoliša i održivog razvoja.  Godine 2018. Ministarstvo je degradirano natrag u Vladino tajništvo, a Bergman je ostao zadužen kao tajnik za okoliš, na kojem je pozicija bila do 2019. godine.

Bergman služi kao rabin sinagoge Congregación Israelita Argentina.  On je izvršni direktor Zaklade Judaica i predsjednik Zaklade Argentina Ciudadana, kao i izvršni direktor Akcijske mreže i inicijative zajednice za socijalno poduzetništvo.

Dana 11. svibnja 2020. Svjetska unija za progresivni judaizam objavila je da će rabin Bergman postati njezin novi predsjednik od 1. lipnja 2020., umjesto veleposlanika rabina Davida Sapersteina koji završava svoj jednogodišnji mandat.

Jorge Bergoglio ušao je u isusovački novicijat ’58., a zavjete položio 12. ožujka 1960. godine. Sergio Bergman rođen je u siječnju ’62. Očigledno postoji… špekulacija u Argentini o Bergogliovu velikom interesu za ovu rabinu Bergmana. I iskreno, u ovoj točki kada-NE-bi-mogao-napraviti-ovo-za-milijun-godina Bizarno ClownWorld u kojem svi živimo, to bi bilo sasvim ispravno za Protupapu i vjerojatno Lažno Prorok Preteča Antikrista imati gada koji je bio “rabin ” “reformskog judaizma”. Evo wikipedijinog opisa reformiranog judaizma.  Hm, zvuči li vam išta od ovoga poznato?

Reformski judaizam  (također poznat kao liberalni judaizam ili progresivni judaizam) glavna je židovska denominacija koja naglašava  evolutivnu prirodu vjere,  superiornost njezinih etičkih aspekata u odnosu na ceremonijalne i vjeru u kontinuirano otkrivenje, koje je  usko isprepleteno s ljudskim razlogom  i ne ograničavajući se na teofaniju na planini Sinaj.  Liberalna struja judaizma, karakterizirana je  manjim naglaskom na ritualima i osobnim obredima, smatrajući Židovski  zakon neobvezujućim  i pojedinačnog Židova autonomnim, te  veliku otvorenost prema vanjskim utjecajima  i progresivnim vrijednostima.

Počeci reformiranog judaizma leže u Njemačkoj u 19. stoljeću, gdje su rabin Abraham Geiger i njegovi suradnici formulirali njegova rana načela.  Od 1970-ih, pokret je usvojio politiku uključivosti i prihvaćanja, pozivajući što je više moguće sudjelovati u svojim zajednicama,  umjesto stroge teorijske jasnoće. Snažno se  poistovjećuje s progresivnim političkim i društvenim programima, uglavnom pod tradicionalnom židovskom rubrikom tikkun olam, ili “popravljanje svijeta”.  Tikkun olam središnji je moto reformiranog judaizma, a djelovanje u njegovu korist jedan je od glavnih kanala pomoću kojih sljedbenici izražavaju svoju pripadnost.

…religija se može obnoviti bez nužne ovisnosti o prošlim konvencijama. Ne znam.  Kakav otac takav sin? Antipapa Bergoglio ima zubnu protezu, pa za usporedbu zuba treba slika Bergoglia u mladosti.  Na ove dvije slike obratite pozornost ne samo na zube, već i na identične lijeve uši u jasnom reljefu (na desnoj strani dok ih gledamo).

The Hellmice… spominje se u Izaiji 66:17? Čini se da je tako… Ne možete izmišljati ove stvari, narode. Ostanite ispovijedani i blizu sakramenata. Molite krunicu svakodnevno bez iznimke. Kao što su Julie CollorafiNonVeni Mark i medicinska sestra Claire govorili, BigPharma pokušava prebaciti farmaceutsku proizvodnju na metodu u kojoj se svaki lijek i cjepivo proizvode od miševa ugrađenih u ubijene dječje organe, kao i korištenje himernih svinja, također koristeći meso ubijenih ljudskih beba. To je čista molohijska kanibalistička dječja žrtva. A ti takozvani monoklonski lijekovi protiv antitijela prodaju se kao “za život”. Pogledajte stih: “…i smatrali se čistima…”

U ovom trenutku je nerazborito NE raditi pod pretpostavkom da je to zapravo ususret End Timesu. Potpuno nerazborito. Oni koji su bili posvećeni i mislili su se čistima u vrtovima iza vrata iznutra, oni koji su jeli svinjsko meso, i grozotu, i miša: oni će biti konzumirani zajedno, govori Gospod.

qui sanctificabantur et mundos se putabant in hortis post januam intrinsecus, qui comedebant carnem suillam, et abominationem et murem : simul consumentur, dicit Dominus.

https://www.barnhardt.biz/page/29/

Povezane objave

Hrvatska u borbi za život i ljudsko dostojanstvo

HF

SOLUS CATHOLICUS – Racionalizacija moralnog pada

HF

Nije važno što smo učinili u životu, nego kakvi ćemo doći pred Gospodina

HF

Rimski triptih Ivana Pavla II.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više