Hrvatski Fokus
Kultura

Roman Mesarova kći

Treći je roman nagrađivanog izraelskog pisca Yaniva Iczkovitsa

 

Mesarova kći treći je roman nagrađivanog izraelskog pisca Yaniva Iczkovitsa. Priča je puna puna živopisnih likova i crnog humora.

‘Da su braća Cohen ikada stvarala izvan granica Amerike, u ovom bi romanu našli mnoštvo tema za svoje filmove’ navedeno je u New York Times Book Reviewu o romanu Mesarova kći Yaniva Iczkovitsa, koji je objavljen na hrvatskom jeziku u izdanju nakladničke kuće Petrine knjige. 

Svjetski uspjeh knjige krenuo je 2020. godine, nakon prijevoda na engleski i kad ju je Economist uvrstio među 10 najvažnijih knjiga godine u Americi, a The Times među osam u Velikoj Britaniji.

Fanny Keisman u gradu nazivaju vilde chaya, divlja životinja. Grad je to u kojem se ne događa ništa, pa je žena koja je vješta s nožem zacijelo svima zanimljiva. Njezin je otac mesar, može se reći i koljač, jer se specijalizirao za ritualno klanje životinja kako to nalaže vjera. Fanny se ne bavi tim poslom, udala se za mljekara, ali nož i dalje drži uz desnu nogu. No on će joj jako dobro doći kad počne tražiti svog šogora, čovjeka koji je ostavio u neimaštini njezinu sestru i djecu i nestao. Krenut će u potragu s nijemim čamdžijom Žižekom, ne sluteći da će ta potraga uzdrmati temelje i samoga Ruskog Carstva.

Anđelka Felja

Povezane objave

Slomljeno krilo

HF

Novi ciklus grafika Dajane Džafo u Galeriji umjetnina Split

hrvatski-fokus

Ptica bez glave i repa

HF

Čekanje na sunce

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više