Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Gradonačelnik Ivica Puljak brani navijače, a napada hrvatsku policiju

Navijači Partizana i Zvijezde ne tuku se zbog nogometa nego zbog novca od droge. A ovi u Splitu?

 

Ne stišava se bura nakon novog ekscesa između pripadnika Torcide i hrvatske policije. Stručnjak za sigurnost i bivši specijalac: „Oduvijek smo se tukli s navijačima, pa ne ćemo valjda pucati na njih“? (Neka čudna poruka i sugestija. Zar nije policajac kojemu je jedan „navijač“ na jednoj nogometnoj utakmici izbio oko topovskim udarom, nije trebao pucati na tog „navijača“?). Podsjećamo, prilikom intervencije policije u petak u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, četvorica splitskih policajaca su ozlijeđena, a šest osoba je privedeno nakon dojave o remećenju javnog reda i mira. Zamjenik načelnika policije Marko Serdarević prepričao je da su četiri pripadnika policije, bez opreme, došli pred prostorije Torcide gdje su ih gađali bocama i ozlijedili jednu policajku. Policiju su građani pozvali zbog buke, rekao je. „U jednom trenutku su došli do njih s razbijenim bocama i prijetili da će ih zaklati“, kaže Serdarević i dodaje da je policajac nakon toga ispalio tri hica u zrak“, rekao je.

Iz DORH-a su potvrdili policijska izvješća te priopćili kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 21. listopada 2022. oko 00:05 u Splitu, na području oko Kluba navijača NKH Hajduk-Torcida, u skupini od 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika po dojavi o remećenju javnog reda i mira i nakon što im je izdana naredba da se raziđu i prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, policijskim službenicima upućivali uvrjede.

Osnovano se sumnja da su, nakon fizičkog obračuna, krenuli prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima, kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika, pri čemu su zadobili tjelesne ozljede. Prestali su tek nakon policijskih hitaca u zrak. Nakon toga, Torcida je objavila video u kojem se tvrdi da policija premlaćuje navijača, a „prigodni“ opis fotografije glasi „pamti pa vrat“. Objavili su i video uz tekst MINISTRE OBUZDAJTE ZVIJERI, u kojem su okrivili policiju za sukob s navijačima. (Kao Rusi kad kažu da Ukrajina izrađuje prljavu bombu).

Podsjećamo, u svibnju ove godine nakon još jednog derbija između Hajduka i Dinama Torcida se također sukobila s policijom, no za taj incident je evidentno da je Torcida organizirala sačekušu i brutalno napala hrvatsku policiju na autocesti.

Nižu se reakcije na nemile događaje, a iz Splita su se oglasili gradonačelnik Ivica Puljak i Bojan Ivošević. Puljak je komentirao snimku koju je objavila Torcida. „Jako mi je neugodna snimka i vrlo me uznemirila. To je izuzetno neprimjerena reakcija policije. Tako nešto nisam očekivao i neugodno mi je što sam gradonačelnik grada u kojem se takve stvari događaju. Ono što očekujem je da policija u najkraćem vremenu nađe počinitelja iz redova policije i da ga suspendira kako bi pokazali da su u ovom gradu svi isti i da su takve stvari nedopustive“, rekao je Puljak. (Gruba povrjeda gradonačelnikove dužnosti!? 50-ak razbojnika, naoružanih s hladnim oružjem, u ranu zoru, remeti javni red i mir, te vrijeđa i životno ugrožava policajce koji ih pokušavaju u tom zaustaviti, gradonačelnik se srami reakcije policije i traži kažnjavanje, ne razbojnika nego policije. Suludo i perverzno od ORJUNE – svi bi Splićani morali biti isti kao oni što za Hajduk idu „navijati“ sa staklenim bocama i sa komadima betonskih blokova!).

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio svoj status u kojem piše da postupanje sa snimke nije iznimka kada se radi o postupanju prema navijačima. („navijači“ sa staklenim bocama i komadima betonskih blokova, opet orjunaška perverzija?) Premijer Andrej Plenković nije komentirao sukob, a o svemu se oglasio Domovinski pokret koji je također prozvao reakciju hrvatske policije. „Sramotno je da hrvatska policija mlati hrvatski narod“.

U nastavku imamo upozoravanje struke i pitanje: Radi li se ovdje o pojedinačnim ekscesima ili postoji dublji problem policije i huliganskih organizacija? (Što je politička manipulacija i poluistina. Jer se prešućuje ona, da je napad na policiju, napad na državu.) Sve ovo, osim onoga u zagradi, što je moje na portalu Dnevno. A o čemu se tu zapravo radi? Tko to i zašto radi? Kako se to tretira i interpretira? Zato se tu ne postavi ono ključno pitanje: Zašto je navijač jednog športskog kluba tako nasilan i zašto u tom navijanju koristi hladno oružje? I na koncu, zar to nije terorizam, dirigiran iz neke druge države?

Da bismo dobili odgovore na ta pitanja, svratimo u Beograd. Kažu da se „navijači Partizana i C. zvijezde ne tuku zbog nogometa nego zbog novca od droge. A ovi u Splitu? Tko su oni i zašto to rade? Samo glupi vjeruju u to da oni to rade  zbog „ljubavi prema Hajduku“ i da su to „najvatreniji navijači Hajduka“. Pa zbog čega onda oni to rade? Zbog politike? Čije? Srpske? Dakako. Kao ORJUNA? Kao što vidimo, njima to nimalo ne smeta što ih se naziva pripadnicima ORJUNE. Pa kako im onda dignuti tlak? Nazvati ih pripadnicima Crne Ruke? Tako je. Samo pripadnici Crne Ruke mogu to raditi u

Hrvatskoj. Uz toleriranje splitske vlasti!? Pa neka me tu tuži neki splitski gradonačelnik ili neki novinar SD-a kada ja kažem da splitska vlast tolerira srpski terorizam, odnosno, Crnu Ruku u Splitu.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Kineski sindrom i hrvatska stvarnost

HF

Digitalna potvrda je zatvorenički kod kojim će nas doživotno pratiti

hrvatski-fokus

Policija reorganizira državu!

HF

Tko je izabrao HDZ?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više