Hrvatski Fokus
Kultura

Najhistrioni 2022. godine

Najhistrionka za 2022. godinu je Dajana Čuljak

 

Ove će subote, 17. prosinca 2022. u 20 h, u Centru za kulturu „Histrionski dom“ biti upriličena dodjela nagrade Najhistrion za 2022. godinu. Nagrada Najhistrion utemeljena je 1993. godine, a na inicijativu uglednog kolumnista „Večernjeg lista“ Miljenka Mitrovića.

Ocjenjivački sud ove godine činili su, uz već spomenutog Miljenka Mitrovića, i Ankica Dobrić, glumica i Najhistrionka, te Zlatko Vitez u svojstvu umjetničkog i organizacijskog ravnatelja Glumačke družine Histrion.

Najhistrionka za 2022. godinu je Dajana Čuljak. Iako joj je uloga Rože u histrionskoj predstavi „Svoga tela gospodar“ tek druga uloga ostvarena u histrionskoj družini, odglumila ju je jednom riječju – maestralno. Za ulogu Rože već je nagrađena Bobijevom nagradom na 11. Bobijevim danima smijeha, a prije nešto više od tri tjedna za istu je ulogu proglašena i najboljom glumicom hrvatskog glumišta za proteklu godinu.

Dobitnik nagrade Najhistrion za 2022. godinu Zlatko Ožbolt histrionski je doajen. Naime, na histrionske daske koje život znače zakoračio je još davne 1987. godine. Do dana današnjega glumio je čak u dvanaest histrionskih uspješnica. Njegov je profesionalni odnos prema poslu uvijek bio primjeren, a njegove uloge bez iznimke zapažene, no ove godine zablistao je u punom smislu te riječi u ulozi Jure Brezovića – Amerikanca u predstavi „Svoga tela gospodar“.

Nakon dodjele nagrada, histrionska će publika moći uživati u predstavi „Svoga tela gospodar“ Slavka Kolara u režiji Damira Lončara.

Anđelka Felja

Povezane objave

Grafička mapa – vremeplov

hrvatski-fokus

Crteži i akvareli su moje omiljene tehnike

HF

Moje su figure simbol svega, ljudske figure

HF

Osebujan ciklus skica Damira Medvešeka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više