Hrvatski Fokus
Gledišta

Nek se zna tko je domaćin, a tko je gost!

Srećom, Katolička Crkva nije imala predstavnika na ovoj predstavi

 

Sada znamo zašto Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice nije slavilo katolički Božić 25. prosinca 2022. godine!

Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić nije mogla biti domaćica te proslave jer onda ne bi mogla biti domaćica proslave pravoslavnog Božića u Zagrebu četrnaest dana kasnije, a što je sve očito dogovoreno unaprijed između Vučića i Pupovaca! Ostali su samo pristali na uloge Arlekina.

Onda je Jasna u Zagrebu u svom govoru, kao prava Bunjevka, upitala tko je tu od nazočnih domaćin, a tko gost! Rekla je (citat):

Tko je ovdje danas domaćin, a tko će biti gost? Hrvati iz Srbije u svojoj matičnoj domovini ili Srbi iz Hrvatske u svojoj domicilnoj državi? (kraj citata)

Ovakva izjava bi bila i verbalno izuzetno efektna, kao što je efektno odglumljena u hamletovskom stilu (To be, or not to be, that is the question!), ali tko je domaćin na pravoslavnom Božiću nije pitanje jer Hrvati to ne mogu biti nikako! No, Bunjevci (iz osobne koristi) mogu biti sve!

Bilo kako bilo, poslije ovoga Pupovac je, kao domaćin, proglasio Jasnu također za domaćicu ovog slavlja i izveo je na pozornicu!

Snimak (video) cijelog prijema u Zagrebu povodom proslave pravoslavnog Božića, kao i sve komentare, možete vidjeti na linku “24 sata”

https://www.24sata.hr/news/pratite-uzivo-okupljanje-u-zagrebu-povodom-pravoslavnog-bozica-stigao-i-ivica-dacic-883821  te mnogim drugim medijima.

Opširnije uz komentare možete vidjeti, primjerice, na poveznici: https://www.blic.rs/vesti/politika/cesnica-se-lomila-usred-zagreba-na-bozicnom-prijemu-ispostovan-srpski-obicaj-a-novcic/8hg9pyp?strana=komentari i mnogim drugim medijima.

Pupovac je namjestio da jedan poznati Hrvat pronađe novčić (Teslu) u česnici.

No, jedno je poštivati vjeru i običaje drugih, a drugo je od toga praviti igrokaze i tako ubirati političke poene! A sve je to ekspresno jednim potezom izrežirao Vučić zahvaljujući najvećem potrčku kojeg je dobio imenovanjem jednog Bunjevca za ministra u svojoj vladi! Inače je gluma svih likova na ovoj predstavi bila na visokom profesionalnom nivou, no, potrčko je najautentičniji, potpuno se uživio u lik i neće iz njega izaći dok je Vučića! Nije čudo, veliki novac je u igri! Srećom, Katolička Crkva (nije imala predstavnika na ovoj predstavi) i hrvatski narod koji je uz nju, prepoznali su komendiju!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Velikani prošlosti i sadašnjosti

HF

Dosta nam je 20 godina “antifašističke” diktature!

HF

Goran i Furio prikrivaju zločine

HF

Nužna promjena Zakona o izbornim jedinicama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više