Hrvatski Fokus
Znanost

ŠOKANTNO IZVJEŠĆE: Pfizer vršio pritisak na društvene mreže da cenzuriraju Amerikance

Farmaceutski div Pfizer pritisnuo je Twitter da cenzurira objave o prirodnom imunitetu i označi takve informacije kao “obmanjujuće”

 

Prema novootkrivenim internim e-porukama, Twitter je udovoljio lobističkim naporima člana uprave Pfizera dr. Scotta Gottlieba i cenzuriranim objavama koje su naštetile dobiti tvrtke Big Pharma.

Gottlieb je izvršio pritisak na Twitter da cenzurira informacije koje dovode u pitanje učinkovitost cjepiva protiv Covida u usporedbi s prirodnim imunitetom. Kako bi ispunio Gottliebove zahtjeve, Twitter je cenzurirao postove koji su promicali učinkovitost prirodnog imuniteta protiv virusa šamarajući “obmanjujuću” oznaku na takvim postovima i uklanjajući mogućnost dijeljenja, komentiranja ili lajkanja tweetova.

Nedavno objavljene Twitter datoteke pokazuju da je platforma cenzurirala tweet dr. Bretta Giroira nakon što ga je označio Gottlieb. Gottlieb je član upravnog odbora biofarmaceutske tvrtke Altesa Biosciences, koja proizvodi lijekove za borbu protiv Covida.

Giroir u svom tvitu tvrdi da osobama s prirodnim imunitetom na COVID-19 ne bi trebalo cjepivo. U kolovozu 2021., Gottlieb se požalio Toddu O’Boyleu, višem menadžeru Twitterovog tima za javnu politiku, na Giroirovu objavu. “Sada je jasno #COVID19 je prirodni imunitet superiorniji od #vaccine imuniteta, od strane ALOT-a”, tvitao je Giroir. “Ne postoji znanstveno opravdanje za #vax dokaz je li osoba imala prethodnu infekciju. “Ovdje izvlači opsežan zaključak iz jedne retrospektivne studije u Izraelu koja nije recenzirana. “Ali ovaj tweet će na kraju postati viralan i potaknuti izvještavanje o vijestima.”

O’Boyle je zatim proslijedio Gottliebovu e-poštu Twitterovom timu za strateški odgovor na pregled. Međutim, nije im rekao da je Gottlieb bio u odboru Pfizera, već ga je samo nazvao “bivšim povjerenikom FDA”. Unatoč tomu što je Twitter presudio da tweet nije prekršio njegova pravila, i dalje je bio u skladu s Gottliebovim zahtjevom i ošamario “obmanjujuću” oznaku na objavi. Potez znači da je post imao svoje odgovore, dionice i lajkove onemogućene, zakopavajući ga u algoritam. Tjedan dana kasnije, Gottlieb se požalio na još jedan tweet skeptika za zaključavanje Justina Harta.

“Štapovi i kamenje mogu mi slomiti kosti, ali virusni patogen sa stopom smrtnosti djece od ~0 % koštao je našu djecu gotovo tri godine školovanja”, napisao je Hart na Twitteru. Gottliebova zabrinutost bila je da bi tvit mogao izazvati sumnju u davanje cjepiva protiv Covida djeci, s obzirom na to da će “uskoro biti odobreno za djecu od 5 do 11 godina”. Član uprave Pfizera također je prethodno označio članak koji je napisao novinar i skeptik za cjepivo Alex Berenson, kojeg je Twitter naknadno suspendirao.

Gottlieb ipak nije bio sretan što su njegovi lobistički pokušaji u ime Pfizera bili izloženi. Požalio se da je objavljivanje njegove komunikacije s Twitterom potaknulo “okruženje prijetnji” i dovelo do “prijetećeg dijaloga, s potencijalno ozbiljnim posljedicama”.

Giroir je odgovorio ustvrdivši da je Gottlieb uznemiren što je uhvaćen “očito (stavljajući) korporativne interese na prvo mjesto, a ne javno zdravlje”. Kao što je Slay News izvijestio prošlog tjedna, e-poruke također pokazuju da je Bijela kuća lobirala kod Facebooka da cenzurira Tuckera Carlsona i druge zbog izražavanja skepticizma prema cjepivu protiv COVID-19. Sve to još jednom naglašava činjenicu da su politike “moderiranja sadržaja” Big Techa nametnute po nalogu lobiranja vlade i divovskih farmaceutskih tvrtki. Napori predstavljaju jasno kršenje Prvog amandmana.

https://freedomnewsusa.com/shock-report-pfizer-pressured-social-media-to-censor-americans/; slaynews.com/news/pfizer-executive-pressured-twitter-censor-natural-immunity-information/

Povezane objave

“Odziv zagrebačke klime na globalno zatopljenje i urbanizaciju”

hrvatski-fokus

Novi izrazi u meteorologiji – ciklonske bombe i atmosferske rijeke – Igra li se netko s vremenom? (2)

hrvatski-fokus

Morski eksperimentalni centar bioraznolikosti

HF

Pametna brojila neprestano emitiraju mikrovalne signale 

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više