Hrvatski Fokus
Kultura

Od tube do Harryja Pottera

OFF ciklus Zagrebačke filharmonije

 

Od tube do Harryja Pottera – bezbroj glazbenih doživljaja očekuje nas na najnovijem koncertu u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, koji će se održati ovog petka 24. veljače 2023. u 19:30 sati u dvorani Lisinski.

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će naš sjajni maestro Alan Bjelinski, a program koji nikog neće ostaviti ravnodušnim otvorit će Suita iz Hrvatske, uspješnica na repertoaru Zagrebačke filharmonije našeg skladatelja i kontrabasista u Zagrebačkoj filharmoniji Dubravka Palanovića.

Slijedi jedno sasvim novo djelo – Koncert za tubu i orkestar skladatelja, aranžera i producenta Dalibora Grubačevića. Koncert je napisan za još jednog člana Zagrebačke filharmonije, tubista-virtuoza Krunoslava Babića. Grubačević se među ostalim istaknuo kao filmski skladatelj zavidne međunarodne karijere, tako da s posebnim zanimanjem dočekujemo premijeru njegova novog djela u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Finale koncerta rezervirano je za pravu glazbenu poslasticu – Harryja Pottera i legendarnog skladatelja filmske glazbe Johna Williamsa. Više od pola sata najpoznatijih tema iz Zatočenika Azkabana, Odaje tajni i Kamena mudraca pokazat će zašto Williamsa i dalje smatramo glazbenim kraljem Hollywooda.

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavu ulaznice.hr.

Koncerti u Off ciklusu uvijek su zanimljivi, ponekad iznenađujući ili zabavni – te redovito off, a ovaj najnoviji, koji će se održati ovog petka 24. 2. 2023. pun je glazbenih doživljaja koje jednostavno ne smijete propustiti!

Anđelka Felja

Povezane objave

Svaka ova bora ima svoju priču

HF

Iz poštovanja prema svakoj žrtvi

HF

Abecede Claudija Magrisa  

hrvatski-fokus

Započinje 63. Splitsko ljeto

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više