Hrvatski Fokus
Kolumne

AP-ova trgovačka koalicija

Treba raspraviti ukidanje izbora zastupnika nacionalnih manjina

 

Zar AP-ova trgovačka koalicija „čvrsta kao armirani beton“: HDZ-a, žetončina: poput Silvana Hrelje i Hrvoja Zekanovića, osam etnobiznismena i nekoliko točaka poput: socijalnog liberala Daria Hrebaka, hrvatskog proljećara psihijatra prof. dr. sc Gorana Dodiga, nezavisne demokršćanke Mirjane Petir i drugih iz točkaste predizborne koalicije  ne uvažava nas četiristo tisuća potpisnika građanske inicijative „Narod odlučuje“ kojom smo tražili da se smanji broj zastupnika na maksimalno  120, a prema bivšem ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću moralo se izbrisati prije lokalnih izbora 2017. godine oko 270 tisuća birača s fiktivnim prebivalištem u Hrvatskoj? DORH nije poduzeo ništa. Nije pozvao bivšeg ministra Orepića da provjeri njegovu optužbu kako su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i Milorad Pupovac spriječili brisanje iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj birače s fiktivnim prebivalištem. Jesu li Dinko Cvitan, Mladen Bajić i ostali iz DORH-a počinili kazneno djelo prikrivanja kaznenog djela i time sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu gušenja neposredne demokracije?  Zastupnici vladajuće većine su na „krivoj strani povijesti”, diktatorskom vladavinom nad hrvatskim narodom. Vladajuća većina “terminalno nesposobnog plamenog jazavca” je dobila 202.784 glasova manje od oporbenih stranaka. 

Treba raspraviti ukidanje izbora zastupnika nacionalnih manjina u posebnim izbornim jedinicama jer je mali interes pripadnika nacionalnih manjina za izbor svojih zastupnika na posebnim listama. Posebno treba raspraviti način izbora zastupnika srpske nacionalne manjine. Sadašnji način izbora s jedan do tri glasa koji birači srpske nacionalne mogu dati daje prednost SDSS-u. Od 2003. godine SDSS je dobila sva zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru, a među njima je neprekidno profesor na Kumrovečkoj partijskoj školi i zadnji sekretar partije na Filozofskom fakultetu dr. sc Milorad Pupovac. Broj zastupnika nacionalnih manjina kretao se od pet 2000. do osam od 2003. godine do 2020. godine. To nisu stečena prava nego povlastice zastupnicima nacionalnih manjina koje im je politička kasta boljševičkog mentalnog sklopa darovala pritiskom vanjskih političkih silnica (nametnute povlastice). Te povlastice naročito zlorabe više od dvadeset i pet godina etnobiznismeni (kako ih je nazvao bivši predsjednik Republike zmijolovac na “ustaške guje” Ivo Josipović) Milorad Pupovac i Furio Radin. Svaka je diskriminacija negativna pojava, a naročito diskriminacija, pljačka i teror zastupnika nacionalnih manjina i odnarođenih HDZ-ovih zastupnika nad većinom hrvatskih državljana. Izbor zastupnika dijaspore i nacionalnih manjina u posebnim izbornim jedinicama je neustavan.

Bez prosvjeda nastavit će se diktatura takozvanih antifašista, etnobiznismena, djece i unuka komunističkih zločinaca. Zatražimo da međunarodna forenzička komisija istraži Jasenovac i Macelj, fojbe u Istri i druge brojne zločine koje su počinili Staljinove boljševičke sluge u Hrvatskoj.

Plenković vlada uz pomoć zastupnika Pupovčeve interesne zajednice koji su izabrani neustavno suprotno članku 45. Ustava RH u Hrvatski sabor, a tri zastupnika takozvane dijaspore predstavljaju zastupnici koji žive u Zagrebu.

Edo Zenzerović, edozenzerovic@gmail.com

Povezane objave

Zapušteno domobransko groblje na Gospinom polju

hrvatski-fokus

Neke od činjenica vezanih uz Republiku Hrvatsku i HDZ

hrvatski-fokus

Brexit je zbroj strahova Kine

HF

Rashrvaćivanje Hrvatske u miru (3)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više