Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

HHO i Puhovski su zakuhali, a Čičak može stvar riješiti

Ivan Zvonimir Čičak treba reći da HHO ne priznaje presudu Herceg Bosni u Den Haagu

 

Sigurno se meni čudi onaj koji pročita da bih ja na sudu mogao dokazati da čelnik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak može ukinuti presudu Herceg Bosni u Den Haagu, osloboditi, danas, četvorku. Sigurno misli da su to nečije nebuloze. Pa kad, vjerojatno to ne ću imati priliku na sudu dokazivati, to pišem ovdje. Ja tu vidim dva pravna aspekta, razloga, začinjena sa onom „presuda Herceg Bosni se Hrvatske ne tiče, tiče se samo optuženih“. Što nije istina. Jer svi muslimani u BiH koriste presudu Herceg Bosni (UZP) u svojo politici, i na ulici. Muslimani u BiH govore da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Pa kažu kako Hrvate iz BiH, zbog presude UZP-u treba ukrcati u „dva vagona“. E sad, kako netko može reći da se presuda Herceg Bosni Hrvatske ne tiče, da se tiče samo optuženih, kada muslimani u BiH kažu kako Hrvate zbog te presude treba („u dva vagona“) istjerati iz BiH? Dakle, presuda Herceg Bosni u Haagu, Hrvatske se itekako tiče. Stop!

Sad se pozabavimo s ona dva pravna aspekta, razloga, o mogućnosti ukidanja presude Herceg Bosni u Haagu, po HHO-u. Koja su to dva pravna aspekta, razloga? Prvi je taj, što je HHO stranka u postupku na sudu – tužitelj! HHO (Žarko Puhovski) – tužitelj protiv Hrvatske za Oluju. Gotovo. Istina. Ali je pravosudni postupak za Oluju odvojen od pravosudnog postupka za Herceg Bosnu. Jest. Tako je. Ali tu postoji sumnja, kontekst i ono de facto. A je li to dovoljno za pravosuđe? Što je tu sumnjivo, koji je kontekst i što je tu de facto? Pa to što su tu presudu odredili zaštićeni svjedoci tužitelja? Njih 19, od kojih je jedan Josip Manolić. A s obzirom da je HHO (Žarko Puhovski) bio tužitelj protiv Hrvatske za Oluju, tu je de facto, da je HHO bio tužitelj, i protiv Herceg Bosne. Tu se može reći, kako su de facto, mnogi zaštićeni svjedoci protiv Herceg Bosne pripadnici HHO-a. Zar je iz HHO-a, samo Žarko Puhovski radio na štetu Hrvatske. Kad se tomu doda, da su Kanađani snimili igrani film o izmišljenoj bitki sa HV-om u Medačkom džepu, po materijalu HHO-a, tu de facto prelazi u de jure. Pa kad bi HHO povukao svoje tužbe protiv Herceg Bosne, to bi srušilo presudu Herceg Bosni, u UN-u!

A drugi pravni aspekt je to, što je taj pravosudni proces bio zatvoren za javnost. Što je to bio politički pravosudni protiv jednog naroda, jedne države. Znači, to je bio montirani politički pravosudni proces! Zar tu nije bilo kršenja ljudskih prava, na samo optuženih? Zar HHO nije trebao to trebao pratiti? I tu imamo problem, pitanje: je li se HHO brinuo za ljudska prava na političkom procesu, zatvorenom za javnost, ili je HHO sudjelovao na sudu kao stranka u postupku? Bez ikakvih dvojbi, (HHO) Ivan Zvonimir Čičak treba reći da HHO ne priznaje presudu Herceg Bosni u Haagu, jer je donesena na montiranom političkom pravosudnom procesu. I što onda? Da Ivan Zvonimir Čičak (HHO) kaže da on ne prizna presudu Herceg Bosni u Haagu? Jednostavno, UN bi morao ukinuti presudu Herceg Bosni u Haagu. Baš po liniji ljudskih prava. Na intervenciju UN-ova odjela Human Rights Watcha. Da stvar bude još zamršenija, odnosno, jasnija i bistrija, Ukrajina nema svoj HHO. Što je dokaz postoji velika zavjera protiv Hrvatske (Hrvata), i što je dodatni dokaz da treba vršiti pritisak na HHO Ivana Zvonimira Čička. Tu je sve pregledno (transparentno) i egzaktno. Tu je očito da HHO može ukinuti presudu Herceg Bosni u Haagu – spasiti Hrvate. Tu je očito da HHO može zaustaviti obnovu Srboslavije, koja se zahuktava. Baš ovih dana koju obnavlja kompanija: Andrej Plenković, Milorad Pupovac, Ana Brnabić i Tomislav Žigmanov. Tu je očito da HHO može poništiti „ravnotežu krivnje“. Milorad Pupovac: „jednak je broj nestalih Hrvata i Srba“. Kada bi Iva Zvonimir Čičak rekao da ne priznaje presude hrvatskim generalima, to bi bio veliki udarac obnoviteljima Srboslavije, koji funkcioniraju na „ravnoteži ratnih zločina“. Dok muslimani u BiH prijete Hrvatima „krcanjem u dva vagon“, zbog UZP-a i dok se zahuktava obnova Srboslavije, na temelju izmišljene vojne agresije i izmišljene „podjele krivnje“, HHO-šuti.

Sve je ovo pregledno (transparentno). Sve se ovo može na sudu dokazati. Kada bi HHO, ogranak UN-ova odjela Human Rights Watcha tražio objavu imena zaštićenih svjedoka protiv Herceg Bosne u Haagu, UN-ov sud bi to morao učiniti.

Dakle, objava imena zaštićenih svjedoka protiv Hrvatske (u Haagu i u Hrvatskoj), proglašenje procesa na kojim su svjedočili – neregularnim pravosudnim procesima, te revizija istih – spašava Hrvate u BiH, oslobađa hrvatske generale, ukida „podjelu krivnje“, stvara preduvjet za reformu hrvatskog pravosuđa, stvara temelj za mentalno ozdravljenje većine Srba, „Bošnjaka“, jednog dijela Hrvata i svih ostalih kojih se to tiče, u Hrvatskoj, i izvan Hrvatske. I to bi bila tiha lustracija. Upravo bi HHO morao tražiti ekspertizu Bajramovićeva intervjua Feralu i Nobilova izvješća za Ahmiće – osloboditi pok. Tomislava Merčepa (Hrvatsku) za krivnju stradanja obitelj Zec i osloboditi Hrvatsku od krivnje za zločin u Ahmićima. HHO to može!

Negator postojanja velikih Zavjera (protiv Hrvata), morao bi opravdati, objasniti te usporediti slučaj presude Herceg Bosni u Haagu, s nekim slučajem danas i u povijesti. Samo, objavljivanje imena zaštićenih svjedoka protiv Herceg Bosne u Haagu – remeti politiku Zapada prema Balkanu?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Zablude i činjenice o sustavima (4)

HF

Korupcija je mjera žilavosti komunizma

HF

Srbi su 1991. i hrvatske konje ubijali. Zar ne!?

HF

Grof Tolstoj protiv spiritista iz Lisinskoga

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više