Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Promjena u vodstvu portala Hrvati.ch

Preuzela ga je tvrtka Adria Media Group GmbH iz Züricha

 

Dragi čitatelji, kao što je nekima već poznato, predao sam vlasništvo i uredničko mjesto portala Hrvati.ch u ruke tvrtke Adria Media Group GmbH iz Züricha, a kormilo je preuzeo tim mlađih ljudi. O uredničkoj i suradničkoj strukturi ‘novog’ portala bit ćete obaviješteni od strane novog uredništva sljedećih dana.

Hrvati.ch sam započeo 2001. godine i s ponosom mogu reći da sam uložio mnogo vremena i truda (a i znanja) u njega, uz nesebičnu potporu ostalih članova moje obitelji i brojnih suradnika. Teško je nabrojiti sve suradnike, jer je u protekle 22 godine puno njih prodefiliralo kroz portal. Neki su se zadržali kraće, neki duže, neki su objavili brojne tekstove, neki manje, ali svi su ostavili neizbrisivi trag u kronici društvenog života Hrvata u Švicarskoj.

U današnje vrijeme tehnologija nam omogućuje da brzo i lako dođemo do informacija. Sve veći broj udruga i organizacija ima svoje internetske stranice ili profile na društvenim mrežama. Međutim, prije 22 godine, situacija je bila sasvim drugačija i platforma hrvati.ch bila je jedna od rijetkih koja je omogućavala mnogim udrugama i pojedincima da predstave svoj rad i djelovanje širem krugu ljudi.

Ukupno smo objavili preko 3000 članaka, najava, i obavijesti, preko dvadeset tisuća fotografija i više stotina videoreportaža. Kroz rad na portalu upoznao sam jako puno ljudi, iz Švicarske i Hrvatske, i Hrvati.ch je postao dio mene, a isto tako i mnogih drugih koji su pratili naš rad. Ova promjena nije bila laka odluka, ali sam uvjeren da je ovo najbolje rješenje za daljnji razvoj portala i poboljšanje kvalitete sadržaja za sve vas.

Cilj pokretanja ovog portala bio je podizanje informiranosti i kvalitete života Hrvata u Švicarskoj. Samo vi, dragi čitatelji, možete odgovoriti da li je ovaj cilj ispunjen ili nije.

Uz prenošenje vlasništva portala, također sam predao i upravljanje Facebook-stranicom (https://www.facebook.com/hrvatich), koja trenutno broji preko 13.000 pratitelja, a imamo i oko 6400 registriranih korisnika na portalu. Kao i uvijek, naši čitatelji i korisnici su naša najveća vrijednost.

Stoga, ovim putem želim izraziti svoju zahvalnost svim čitateljima i korisnicima koji su pratili naš rad tijekom proteklih godina. Hvala vam na podršci, komentarima i prijedlozima, koji su nam pomogli da rastemo i razvijamo se. Također zahvaljujem i sponzorima i partnerima koji su nam pružali podršku tijekom ovog dugog putovanja.

Hvala vam još jednom na povjerenju i nadam se da ćete i dalje pratiti rad portala hrvati.ch.

Ivan Ivić

Povezane objave

Šestoga svibnja – sjećanje na protjerivanje Hrvata iz Srijema

hrvatski-fokus

I Miroslav Slavko Mađer je Klementinac

hrvatski-fokus

Tko nas i kamo vodi?

HF

Monografija o počecima hrvatske umjetnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više