Hrvatski Fokus
Kolumne

Pavao Vujnovac i projekt Ciglana

Agrokor je ostao bez vlasništva nad strateškim trgovačkim centrom u čitavoj regiji!

 

Na HTV-u sam 27. 4. 2023 godine govorio o aferi „projekt CIGLANA“ i to o osnovanoj sumnji za teško kazneno djelo Pavao Vujnovca, Ante Ramljaka, Fabrisa Peruška i dr.

Ova kaznena djela su vezan za postupak provedbe Zakona Lex-Agrokor.

Agrokor je kroz određeno vrijeme uložio u „projekt CIGLANA“ oko 30 milijuna eura, a kako bi povukao taj novac za daljnje investicije, dogovoreno je sa UNICREDIT bankom da Agrokor Zug ulozi oko 27 miliona eura kapitala i da se dadu hipoteke na sve nekretnine CIGLANE, a UniCredit će zauzvrat dati oko 30 milijuna eura kredita. Model je bio da se otvori firma u Mađarskoj u vlasništvu Agrokora. Agrokor je otvorio kompaniju Twitter Vagyonkezelo korlatolt felelossegu Tarsasag Nador u.26 I,em/1/A Budapest Hungary (u daljnjem tekstu Twitter). Agrokor je dao 27,66 milijuna eura i hipoteke na svu imovinu CIGLANE svojoj mađarskoj firmi Twitter, nakon čega je UNICREDIT pustio kredit od oko 60 milijuna eura u korištenje. Za direktora kompanije u Mađarskoj, na prijedlog potpredsjednika Agrokora Ivana Crnjca postavljen je odvjetnik Mladen Gajski. Ja sam kasnije nekoliko puta Crnjcu naredio da za direktora postavi nekog od zaposlenika Agrokora, no ta se odluka zavlačila i nažalost nije nikada realizirana.

Nakon otvaranja stečaja nad Agrokorom, UNICREDIT je znao da je Mmđarska kompanija 100 % u vlasništvu Agrokora koji je u cijelosti koristio kredit.

Nakon otvaranja stečaja nad Agrokorom 10. 4. 2017. Agrokorova mađarska kompanija Twitter umjesto da postupi po zakonu i time Agrokor zaštiti svoju imovinu visoke vrijednosti i svoje direktno ulaganje: prvo, inicijalno oko 30 miliona EUR, drugo, Agrokor Zug-a od 27,66 milijuna eura, sta se događa?

Odjednom je Vujnovčeva off-shore tvrtka s Malte postala vlasnik te vrijedne nekretnine „projekta CIGLANA“ koja se prostire na 75.000 kvadrata na Črnomercu.

Agrokor je ostao bez: uloženih oko 60, prvo 30, poslije svojih 27,6 milijuna EUR, ostao je bez vlasništva nad strateškim trgovačkim centrom u čitavoj regiji! Sve neprocjenjive vrijednosti.

Probajte sami odgovoriti na pitanja: Kako je Vujnovac došao u posjed kompanije u Mađarskoj? Otkupom potraživanja od UNICREDIT-A za 15 milijuna eura, zaobiđen je Agrokor i osnovana je sumnja u teško kazneno djelo. Zašto su Ramljak-Peruško dozvolio da netko otkupi potraživanje i POKRADE Agrokor za preko 100 milijuna eura? Sve je bilo u rukama Peruška? UNICREDIT je ostala potraživanja prema Agrokor naplatio u 100 % vrijednosti preko Roll.up-a. Zašto to nije i realizirala Agrokorova mađarska kompanija? Kakva je uloga odvjetnika Gajskoga, njegovoga šogora Crnjca, UNICREDIT-A, Ramljaka, Peruško, Vujnovca i dr?

Ovoj pljački epskih razmjera će uskoro doći kraj. A kraj će za neke biti vrlo bolan.

Ivica Todorić

Povezane objave

Rashrvaćivanje Hrvatske u miru (2)

HF

Djecu treba naučiti učiti

hrvatski-fokus

Hrvatsko pravosuđe je Plenkovićevo pravosuđe!

hrvatski-fokus

Učinak stakleničkih plinova ne postoji

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više