Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Koliko novca zarađuju influenceri?

Deset kreatora nam daje stvarne brojeve

 

Ovi influenceri dio su Creator Economy, industrije koja se sada procjenjuje na 250 milijardi dolara. Neki zarađuju preko 100,000 dolara godišnje objavljujući svoje fotografije i videozapise na društvenim mrežama.

Ne bogati se svaki kreator – ili čak zarađuje za život. U nedavnom istraživanju, samo 12 posto kreatora s punim radnim vremenom reklo je da zarađuju više od 50,000 dolara godišnje. Neki dobivaju besplatne proizvode i usluge kao “mikroinfluenceri”. Ali zaraditi dovoljno da napustite posao s punim radnim vremenom često znači kockanje na prevrtljivu prirodu mrežne relevantnosti.

Ovih 10 kreatora, s velikim, malim i između, otvorili su svoje novčanike kako bi podijelili ekonomiju vođenja kreativnog posla u divljini interneta.

Raščlamba onoga što zarađuju, koliko sljedbenika na svakoj platformi, što rade i što kažu o tome u gornjem članku.

Vrlo zanimljivo štivo s vrlo različitom mjesečnom zaradom. Moguće je, ali kao i za sve ostalo potreban je posao. Lijepo je vidjeti ove brojeve i kreatore koji su otvoreni o tome.

https://www.washingtonpost.com/technology/2023/12/22/how-much-influencers-make-youtube-tiktok/: https://www.cbx.gg/eloitschris/how-much-money-do-influencers-make-10-creators-give-us-the-real-numbers-410k

Povezane objave

Altmaier: Mi se zalažemo za multilateralizam

HF

Hrvatsku ne muči CO2

HF

Potpora za očuvanje radnih mjesta

HF

Slovenski zdravstveni sustav je zastario

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više