Hrvatski Fokus
Društvo

Marihuana dovodi do neplodnosti

Osim štetnog utjecaja koji ima na mozak, ni drugi organi u našem tijelu nisu pošteđeni

 

Marihuana je opojna droga, i kao takva, ima mnogo negativnih učinaka na ljudsko tijelo, a pogotovo na tijela mlađih osoba. Što je osoba mlađa u trenutku kad započinje konzumirati marihuanu, njeni negativni učinci su veći i izraženiji. Osim štetnog utjecaja koji ima na mozak, ni drugi organi u našem tijelu nisu pošteđeni.
Utjecaj na pluća je takav da izaziva promjene slične kao i kod kroničnog pušača duhana – upala grkljana, bronhitis, kronični kašalj. Količine katrana i ugljičnog monoksida koju udahne osoba koja puši marihuanu su 3 do 5 puta veće nego one koju udahne pušač duhana, tako da su izjave kako je marihuana manje štetna od duhana potpuno neutemeljene. Štoviše, zbog posebnog načina pušenja marihuane, kojim se dim puno duže zadržava u plućima, te zbog pušenja bez filtera povećava se unošenje svih štetnih tvari u organizam.

Marihuana također remeti koncentracije spolnih hormona te tako dovodi do neplodnosti, a utječe i na smanjenje obrambenih sposobnosti organizma slabljenjem imunološkog sustava.
Marihuana uzrokuje nastanak psihičke ovisnosti, a THC (aktivni sastojak) u kanabisu je ( umjetnim putem) 13 do 14 puta veći nego prije 40 godina. Vrlo nemoralno i destruktivno, od kanabisa počinje licitacija s drogama. Tekući kanabis otklanja bol, tu je koristan – ali u ime toga šverca se svašta događa. (v.h.)

Povezane objave

Naučimo djecu donositi odluke

hrvatski-fokus

Povratak majci Zemlji

HF

Bit će nas milijun i pol…

HF

AFORIZMI – Zašto na osnovu toga, a ne na osnovi toga?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više