Hrvatski Fokus
Hrvatska

Mentalni komunisti još i danas obilježavaju 80. obljetnice Bitke na Neretvi

Hrvati su jedini narod na svijetu koji su srušili svoju državu, NDH, i prihvatili diktaturu okupatora!

 

Uz spomen na 80. obljetnice Bitke na Neretvi, u 12 sati SABNOR-a BiH i UABNOR-a organizirali su različite događaji u Jablanici.

1) Obred spuštanja 80 karanfila u rijeku Neretvu, kako bi se odala počast  hrabrim borcima koji su  se borili za slobodu.

2) Vidio snimak povodom obljetnice: Na You Tubeu kanalu Avaz TV obilježena je 80. obljetnica Bitke na Neretvi. Snimka prikazuje događanja  i sjećanja na ovaj zbivanja.

3) Molitva i post: U crkvama i drugim vjerskim ustanovama također su se održavali molitveni i postni trenuci, gdje su ljudi odavali počast žrtvama i herojima Bitke na Neretvi, poruka je iz Jablanice.

Legendarna splitska partizanka uskoro puni sto godina, preživjela je pakao Sutjeske i Neretve, njena priča je stvarno – filmska!

”Upoznao sam stotine ljudi, javnih i nejavnih, koji su nas zadužili svojim postignućem, no ne sjećam se da sam ikad imao i osjetio takvu čast, poštovanje i privilegij kao kad sam upoznao Vjeru Andrijić koja ove godine slavi svoj stoti rođendan”. Tim je riječima započeo svoju facebook objavu Šimun Cimerman, bivši vaterpolist i diplomirani politolog.

Vjera A. je rođena u ožujku 1924. godine, potječe iz stare splitske obitelji i vjerojatno je posljednji živući borac Prve dalmatinske udarne brigade. Preživjela je pakao Sutjeske i Neretve, u četiri godine prešla 15 tisuća kilometara od Albanije do Trsta, a ono što je doživjela može biti podloga za vrhunski filmski scenarij.” Cimerman već priprema knjigu o bitki na Sutjesci, jer je inspiriran… Najbolje je poslužiti se tuđom ludošću!

Hrvati su jedini narod na svijetu koji su srušili svoju državu (NDH) i prihvatili diktaturu okupatora! Da su se partizani, s Titom na čelu, kojim slučajem borili da sruše režim u Hrvtaskoj i uspostave svoju vlast, to bi vjerojatno prihvatio dio hrvatskog naroda. Ali hrvatski partizani, pod vodstvom srpskih partizana, u čijim je redovima bio veliki broj četnika, na čelu s Titom kojeg je Jovanka, lička četnikuša čvrsto držala vezanog uz nju i Beograd!

U Hrvatskoj još i danas ima 18 % hrvatskih jugoslavena koji ne mogu prežaliti Jugoslaviju, ali ipak žive u državi koju mrze i odgajaju svoju djecu da isto tako mrze svoju rodnu grudu! Dakle, Hrvatska će trebati još jednu renesansu da se oslobodi jugoslavenskog virusa koji se uvukao u medije i politiku. Laž vlada dok ju istina ne savlada!

Stari Rimljani su imali zakon po kojem je svaki mrzitelj države i bio neprijatelj naroda, bivao protjeran u zemlju (državu) kojoj je bio lojalan.  Tako bismo i mi u Hrvatskoj, trebali donijeti zakon da sve one koji su neprijatelji hrvatske države i hrvatskog naroda budu protjerani u crnoj marici iz Hrvatske. Takva bi pojava opomenula i druge provokatore da će biti izbačeni iz Hrvatske – iz države koju mrze!

Poručili bismo čelnicima u Hrvatskoj: predsjedniku države Zoranu Milanoviću i predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću da prestanu međusobno javno ratovati i jedan drugog nazivati lažljivcem, činjenica je da su ”blizanci”, jer su odgojeni u komunističkim obiteljima i bili članovi komunističke partije u Hrvatskoj.

Vlasti u Hrvatskoj nikako se ne mogu osloboditi nametnute komunističke i srpske podvale, da je pozdrav Za dom spremni – fašistički pozdrav, ne uvažavajući činjenicu da taj pozdrav star 447 godina, da nije bilo tog pozdrava i spremnosti ne bismo danas imali Hrvatsku, nego bi ostali srpska kolonija – u Jugoslaviji. ”Oni koji ne znaju neka uče, a oni koji znaju neka je se ugodno sjete”. Ch. J. Henauli.

Kakva je to slobodna i nezavisna država Hrvatska u kojoj se ne smije reći: Za dom spremni!? Ali, ni pod cjenu života, ne smije se javno iznijeti zahtjev da se ukloni crvena Petokraka zvjezda, koja i strši na neboderu u Zagrebu!?

Zaključna misao: Činjenica je da partizanske obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i njihova djeca nisu zaboravili na ovu ”velebnu” obljetnicu  baciti karanfile u Neretvu. Tu zapinje voda!

Rudi Tomić

Povezane objave

Raj na zemlji ili vještina zgrtanja novca bez rada

hrvatski-fokus

Benediktinci iz Praglije u igri lakog bogaćenja

HF

»Region« ili nazadak

HF

Odriče li se Vlada juga Hrvatske?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više