Hrvatski Fokus
Kultura

U Slatini međunarodni dan keramičara

U povodu 100 godina kinematografije u Slatini

 
 
Međunarodni dan keramičara obilježava se po prvu puta u Hrvatskoj otvaranjem izložbe 4. hrvatski triennale keramike u četvrtak 28.  svibnja 2020. od 16:00 do 18:00 sati u Zavičajnom muzeju Slatina. Izložbu u Slatini organizirali su Pučko otvoreno učilište Slatina i Likovni art dizajn centar LADICA iz Zagreba, a priređuje se povodom 100 godina kinematografije u Slatini, te 70 godina osnutka ULUPUH-a i 20 godina osnutka LADICA-e.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/05/Pozivnica-Slatina-2.jpg
Zanimljivo je napomenuti kako u ovo vrijeme također pada oko 100 godina što je Hinko Juhn, inače rođen o obližnjim Našicama, kao prvi akademski školovani keramičar iz Hrvatske, započeo odgajati nove keramičare te uspješno utjecati na kolege da se ogledaju u keramici. Radove za izložbu odabrao je međunarodni žiri od šesnaest članova iz Argentine, Hrvatske, Engleske, Indije, Italije, Slovenije i Turske. Na taj način izložena djela te sam Triennale imadu opravdanu međunarodnu relevantnost, a što se pogotovo uklapa u ovogodišnje predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske Unije.
 
Ivana Petanje dobitnica Zlatne plakete, Sandra Ban, Nadica Eichhorn i Tončica Jelača Marjančević su dobitnice Srebrnih plaketa, Ljubica Lovrenčić, Ivančica Vončina, Marija Milić, Bruno Paladin, Kristina Kojan, Melita Tomas, Iva Višković, Marinko Jelača i Đurđa Medek su dobitnici Očitovanja Izvrsnosti.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Bol

HF

Fluktuirajući oblici Ranka Ajdinovića

HF

Za svjetlom kreni

HF

Život se odvija kroz fine nijanse, kojih ponekad nismo ni svjesni

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više