Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Kada Mustafa Cerić prizna da je Aja Sofija stoljećima bila katolička katedrala…

Neka muslimani-Bošnjaci prestanu svojatati kršćanske bogomolje po Herceg Bosni

 

Tko piše povijest, pobjednik ili zaštićeni svjedok na sudu? U ovom slučaju, mislim na hrvatsko-muslimansku (tursku) povijest. Uzevši u obzir, i ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju i suđenje Herceg Bosni u Haagu (UZP), te ponašanje „elite“ u tomu. Naime, ja ovo ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju dovodim u čvrstu vezu sa suđenjem Herceg Bosni u Den Haagu. Odnosno, ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju, s tajnim svjedočenjem zaštićenih svjedoka na tom suđenju, koje „Hrvatska elita“ uzdiže i slavi kao moralne vertikale. Svakako, i s muslimanskim vjerskim poglavarom, recimo, Mustafom Cerićem. Kada se to sve skupa zbroji, može se reći kako ona „Pobjednik piše povijest“ pada u vodu. Makar, što se Hrvatske tiče. Jer nam je svima jasno, da hrvatsku povijest (danas) piše zaštićeni svjedok- tajni agent tužitelja na sudu, sa svojima. Vidjet ćemo kako. Zato pozivam Mustafu Cerića da se on odrekne Aja Sofije kao džamije. Zato, što je ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju pupčano povezano sa presudom Herceg Bosni u Haagu, odnosno, sa politikom „Bošnjaka“ Bakira Izetbegovića i Željka Komšića! Računajući na to da Mustafa Cerić priznaje da je Aja Sofija nekome oteta, te pretvorena u džamiju, uz velike zločine i nasilje, ovaj zahtjev je, sasvim utemeljen i opravdan. I nemoguć u ispunjenju. Iako znam kako nije moguće da Mustafa Cerić ispuni ovaj zahtjev, ja to tražim. Zašto? Radi provociranja Mustafe Cerića, i još mnogo njih. Prema tomu, da se Mustafa Cerić odrekne Aja Sofije kao džamije, problema bi imali: i Bakir Izetbegović i Željko Komšić, i Šefik Kordić i Faris Vehabović, I Velimir Visković i Snježana Banović (Snježana Banović: Hrvati se ne mogu suočiti sa svojom poviješću“, o čemu ćemo još nešto), i Gordan Bosanac i Viktor Gotovac, i Tomislav Tomašević i Krešimir Beljak, i Dalija Orešković i Carmel Agius (sudac koji je osudio Slobodana Praljka u Haagu), i Carla del Ponte i Mladen Bajić, i Ustavni i Vrhovni sud, i Stjepan Mesić i Vesna Pusić, i Iva Kekin i Zorislav Petrović, i Željko Kerum i Ivica Puljak, i Peđa Grbin i Katarina Peović, i Antun Vujić i Vjeran Zupa, kao i svi „Bošnjaci“. Posebnih bi problema imalo društvo iz splitskog MKC (Tvoja zemlja ne postoji), Boris Dežulović, Renato Baretić, Gordan Nuhanović i Ante Tomić: „Kako to, mi kažemo da Tvoja zemlja (Hrvatska – Vice Vukov) ne postoji, a on se odriče Aja Sofije kao džamije“. Očito, ako Tvoja zemlja (Vice Vukov) ne postoji, ako nije hrvatska (pridjev), može biti, i „bošnjačka“, bilo čija, samo ne hrvatska. Još većih bi problema imali Stjepan Mesić i Vesna Pusić: „Kako to, mi smo na sudu dokazali da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH (da su Tuđman i Milošević podijelili BiH), a on se odriče Aja Sofije kao džamije. Očito, presuda Herceg Bosni u Haagu za „Agresiju na BiH“ je u interesu Erdoğana, koji je Aja Sofiju opet pretvorio u džamiju.

Dakle, i de facto i de iure, presuda Herceg Bosni u Haagu (UZP) je jedan o strateških temelja „bošnjaštva“ (građanizacije). I u sinergiji s ponovnim pretvaranjem Aje Sofije u džamiju. U sinergiji, otimanje i nasilje, sa montiranim političkim pravosuđem (politički pravosudni proces, sa zaštićenim svjedocima, zatvoren za javnost!). A kada bi se Mustafa Cerić odrekao Aja Sofije kao džamije, on bi uzdrmao temelje „bošnjaštva“. I Mustafa Cerić bi tražio reviziju presude Herceg Bosni. A znamo da on to ne će. Kada bi se Mustafa Cerić odrekao Aja Sofije kao džamije, morao bi se odreći i džamije u Jajcu (nekadašnje katedrale sv. Ante). Očito, u pitanju je suočavanje Hrvata sa svojom poviješću. „Šok izjava ugledne intelektualke“ „Hrvati se ne mogu suočiti sa svojom poviješću“, naslov na portalu Dnevno, nepoznatog autora, za kojega je Snježan Banović ugledna intelektualka. Očito, u tom suočavanju sa poviješću, „Podjela BiH“, kao, „Jasenovac logor smrti“? Zato ovdje spominjem, i Tvrtka Jakovinu.

Očito, „ugledna intelektualka“, ne može shvatiti, kako je, i pretvaranje Aja Sofije u džamiju (ono prvo, i ovo drugo). I ubojstvo Brune Bušića u Parizu i robijanje Franje Tuđmana u Hrvatskoj i  razaranje Vukovara (Hrvatske) od 1991. do 1995. i tajno svjedočenje Stjepana Mesića i Josipa Manolića u Haagu i suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Njemačkoj – suočavanje Hrvata sa svojom poviješću. Inače, ova krilatica „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“, zaslužuje poseban osvrt. Uglavnom, to kaže Hrvat (Hrvatica). To kaže hrvatski povjesničar. A znamo da je „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ – „suočavanje s NDH (Jasenovcem)“! A tko je njemu (njoj) dao pravo da ukupnu hrvatsku povijest sažima u Jasenovac? Krajnje podlo, zlonamjerno i primitivno… “Hrvatska povijest – Jasenovac“! Ništa drugo. Normalno, lažni Jasenovac sa slikama iz drugih logora iz drugih država.

Valjda je hrvatska povijest, povezana, i sa pretvaranje Aja Sofije u džamiju – prodorom Turaka na Balkan. A što bi onaj (ona) koji  (koja) kaže da se Hrvati moraju suočiti sa svojom poviješću rekao (rekla) za ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju: „To je stvar religije“? I što kaže za pravosudni proces državi (narodu), na kojemu svjedoči zaštićeni svjedok, kao svjedok tužitelja! Protiv Hrvatske? Što kaže na to kada pravosudna presuda koju je odredio zaštićeni svjedok tužitelja ulazi u povijesne arhive, kada se ta presuda koristi u međunarodnoj politici, kada ta presuda diktira izbor državne administracije i kada je matrica za školski program jedne države? Između ostalog, mislim da se može reći kako je današnju hrvatsku državnu administraciju, najviše formirao pravosudni proces protiv nadbiskupa Stepinca. Pravosudni proces sa tajnim (zaštićenim) svjedocima tužitelja! Na procesu zatvorenom za javnost! Gdje zaštićeni svjedok može biti, i kriminalac, i nepismeni lupež, i ubojica, i ratni zločinac – inspiracija umjetniku i filmskom redatelju. Normalno, očekivana i poželjna ideološka inspiracija. I matrica za školski program. Valjda bi (hrvatski) povjesničar morao osuditi ponovno pretvaranje Aja Sofije u džamiju. Ali to bi bilo „miješanje

Hrvatske u unutarnju politiku BiH“. Valjda bi jednom sucu, trebao biti problem , kada netko kaže da je zaštićeni svjedok na sudu (Herceg Bosni, Josip Manolić), ustvari bio agent tužitelja! Pa tu presudu neki sudac koristi kao normalnu, poštenu presudu!

Baš totalni totalitarizam! „Hrvatska se ne smije miješati u unutarnju politiku BiH“! A Josip Manolić, iz Hrvatske, može biti zaštićeni svjedok na sudu protiv Hrvata u BiH (Herceg Bosne). I to nije miješanje Hrvatske u unutarnju politiku BiH. Kako to?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Dokle ćemo se pretvarati i neuspjehe proglašavati uspjesima

hrvatski-fokus

Ivo Josipović odlikovao dvojicu pripadnika HOS-a

HF

Pupi, Srbija je agresor na Hrvatsku!

HF

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više