Hrvatski Fokus

Izmišljamo školu za život po mjeri HNS-a. Odvratno!

 
 
Kurikulna reforma malo po malo otkriva se kao Trojanski konj, iako bismo radije kazali "tresla se brda, rodio se miš". Iza nužne potrebe za reformom, niza dobrih ideja i mnoštva angažiranih dobronamjernih profesora krije se zapravo amerikanizacija školstva. Dok je Stipe Šuvar utopistički tjerao budućeg autolakirera i liječnika da imaju 2 godine zajedničkih osnova, dva strana jezika, udžbenike iz kemije, fizike, biologije, povijesti, zemljopisa sa preko 200 stranica stručnoga teksta danas eksperimentalni kurikul želi iz stručnih škola izbaciti povijest.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/376246.jpg
Jasna stvar postaje, u Hrvatskom jeziku izostaviš klasike a ubaciš lijevo liberalne Jugoslavene, ukineš im povijest, pa slijedeći bi korak  bio udar na vjeronauk – i dobio si malo stado bez znanja i identiteta, analfabete kojima se može lako manipulirati. Čuvena "rasterećenja" u osnovnim školama osakatila su tehnički, likovni i glazbeni omogućivši dječici slobodne subote za facebook i kafiće. Ukidanje vojnog roka, uvođenje niza trogodišnjih fakulteta (svi će biti menadžeri i glasnogovornici, možeš mislit!), te uporno odbijanje da se srednje škole i posebno fakulteti prilagode potrebama ekonomije, te da se znatno smanje kvote fakultetima koji proizvode administrativne "uhljebe", a da se poneki u manjim mjestima i ukinu, mi izmišljamo školu za život po mjeri HNS-a. Odvratno.
 
Uz to, malo priče o informatici i tabletima i već ćemo napraviti Potemkinovo selo po mjeri XXI. stoljeća. O mjeri pismenost Ivana Vrdoljaka svjedoči tekst na slici kojega treba prevesti na hrvatski jezik. "Danas smo sigurniji nego ikada da je reforma obrazovanja prijelomna točka na kojoj se odlučuje budućnost Republike Hrvatske. Ostvarit ćemo reformu, makar mi to bilo zadnje (dao Bog, op.a.) što ću učiniti u politici", napisao je čelnik HNS-a 1. lipnja 2017. Ovu njegovu poruku moguće je shvatiti i ovako: "Danas sigurniji nego ikada (HNS na vlasti, op.a.). Na reformi obrazovanja se lomi budućnost Hrvatske. Učinit ćemo reformu, pa nakon toga odlazim iz politike".
 

Darko Kovačić

Povezane objave

Ćirilica – sredstvo velikosrpskih aspiracija na Hrvatsku

HF

Demagoško posjećivanje rodilja

HF

Na Prisavlju se nalazi najveće zlo koje treba iskorijeniti

HF

Srbovanje u Srbu i – Plenković

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više