Hrvatski Fokus
Kolumne

Hrvatska vlada talac Milorada Pupovca

Andrej Plenković Hrvatsku predao Europskoj uniji i Srbima

 
 
Kako Vlada vlada? Vlada, vlada sluganski prema Europskoj uniji, neselektivno u odnosu na hrvatske nacionalne interese! A EU administracija se ponaša prema Hrvatskoj, kao prema zemlji drugog reda.Osovina Francuska – Njemačka, gleda samo svoje interese. Italija se budi. Poljska i Mađarska također. Jer su im nacionalni interesi iznad interesa EU-a. Samo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću su interesi EU-a iznad hrvatskih nacionalnih interesa, jer slijepo slijedi EU u želji da im se dodvori i ugodi! Pretvorio je hrvatsku Vladu u dobre sluge loših gospodara! Ili da se poslužim još jednom poslovicom, Plenković se drži one poslovice „Veži konja gdje ti gazda kaže“ A gazda je ZNA SE, Europska unija ili frau Merkel!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/01/400x252.jpg
Vlada obmana i prijevara.U Hrvatskoj je još duboko ukorijenjeno  komunističko-totalitarno jednoumlje, a balkansko-bizantinski mentalitet ponovno se sve više širi. Dovoljno je samo pogledati koliko se ulaznica proda na koncertima turbo folk šund pjevača i pjevačica iz Srbije tzv. cajki stiže u Hrvatsku. Rasprodane Arene u Zagrebu, Puli, Splitu… To je pravi kulturni šok, simptom civilizacijskog i kulturnog propadanja Hrvatske. To je svojevrsna kulturna okupacija i odustajanje Hrvatske od svoje kulture, svoga srednjoeuropskog kulturnog identiteta.
 
Mediji su u rukama lijevo-liberalnih, projugoslavenskih i velikosrpskih snaga, koje su se brzo snašle i ubacile u državne službe, još dok su drugi ratovali i ginuli za slobodu. I tako se nikako ne možemo izvući iz tih kandži jednoumlja i nastaviti graditi demokratsko društvo, jer jednoumlje i demokracija isključuju jedno drugo.
 
1. Propao pokušaj rješavanja povijesnih prijepora
Pokušao je predsjednik Plenković razriješiti tu podjelu u hrvatskom društvu po osnovi povijesti, po osnovi domoljublja i svjetonazora formiravši Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Rezultat rada skupine sastavljene od 17 stručnjaka je previše forme, a premalo smislenog sadržaja. Rezultat je, mijenjaj da zadržiš status quo! To vijeće donijelo je Dokument dijaloga, a čak 7 članova od njih 17 podnijelo je izdvojeno mišljenje. Vijeće nije moglo ili nije imalo hrabrosti jednako osuditi "crvenu zvijezdu petokraku", simbol "srp i čekić" i parolu odnosno pozdrav "Smrt fašizmu, sloboda narodu". kao što su osudili ustaške, nacističke i fašističke simbole! I tu prestaje svrha svake daljnje rasprave, jer zločin je zločin, ma tko ga počinio, međutim još uvijek se komunistički zločini tretiraju s olakšavajućom okolnostima, jer antifašistička borba je tobože pozitivna, a masovna ubojstva su bila „nužno zlo, koje se eto desilo“. Što nije točno, bilo je smišljeno i profesionalno organizirano! Tako da taj Dokument dijaloga nije donio nikakvo poboljšanje, a još manje pomirenje, jer su sjećanja na žrtve još živa i na jednoj i na drugoj strani! Propao pokušaj, koji jedino služi kao neki putokaz, ili smjernica za neke buduće inicijative
 
2.Sadašnja Vlada je čista prijevara birača
Sadašnja Vlada nije odraz volje birača izražene na parlamentarnim izborima 11. rujna 2016. Koaliranje sa HNS-om, SDSS-om, preletači u hrvatskom Saboru pokazuju jednu opću trgovinu mandatima, koji ne odgovaraju izbornim rezultatima. Dokle god svaki saborski zastupnik, ne bude odgovoran svojoj biračkoj bazi koja ga je izabrala, za svoj rad, hrvatski Sabor ne ispunjava svoju zakonodavnu i ustavnu funkciju, već služi kao glasački stroj vladajućih, i poslušnik vladajuće većine! Koaliranje sa HNS-om, strankom potpuno suprotnog političkog spektra, birači HDZ-a, smatraju da su izigrani, iznevjeren je njihov svjetonazor i političko opredjeljenje. Hrvatska demokratska zajednica je hrvatska politička stranka demokršćanske orijentacije, nasuprot Hrvatske narodne stranke koja je liberalna politička stranka. Svjetonazorski je socijalno liberalna i progresivna, dok u ekonomiji promiče socijaldemokraciju. Prijevara birača je očita, jer glasači koji su glasali za HDZ, nikada ne bi dali svoj glas HNS-u i obrnuto!
 
3. Potpora u Saboru Vladi premijera Plenkovića, od strane SDSS-a i Milorada Pupovca bila bi normalna, da se ne radi o velikosrpskoj politici SDSS-a
Milorad Pupovac je već 28 godina predstavnik velikosrpske politike u Hrvatskoj, točno po Memorandumima SANU-a 1, 2 i 3, koje on uspješno provodi, izvor je stalne napetosti u hrvatskom društvu. Obilato financiran iz Proračuna RH, kojeg svi mi punimo, preko svojih Novosti, sije netrpeljivost i mržnju. Samo prošle godine Srpska nacionalna manjina je dobila 9.227.000 kn, a SNV je za Novosti dobio 3.780.000, kn. Svaki broj njegovih "Novosti" prepun je mržnje prema Hrvatima i svim našim vrednotama. Gnjusno i morbidno rugaju se s našom himnom, dr. Tuđmanom, Domovinskim ratom, vjerom i Katoličkom Crkvom.
 
Milorad Pupovac predstavlja samo 186.633 ili 4,36 posto Srba u Hrvatskoj, naspram 3.847.321 ili 90,42 posto Hrvata u Hrvatskoj, što znači da tih 4,36 posto vlada nad nas 90,42 posto. Hrvata. E to je baš jaka Vlada u državi Hrvatskoj kada ovisi o 4,36 posto Srba. Bez Milorada Pupovca bi pala Vlada, kažu, ma zamislite koje li tragedije? Bolje bi bilo da je pala Vlada, nego da nam Milorad Pupovac vlada! Činjenica je da je jedan Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru, išao u drugu državu, u njezin glavni grad Beograd, dočekati predsjednika Putina, predsjednika države koji nije došao u posjet Hrvatskoj, nego Srbiji! Je li Milorad Pupovac zastupnik u Skupštini Srbije ili zastupnik u Hrvatskom saboru?! I da ja tu politiku Vlade podržavam, i onog koji mu to dopušta? Ne, ne mogu! Činjenica je da je Milorad Pupovac hrvatski državljanin i zastupnik u Hrvatskom saboru, a na dan obilježavanja OLUJE, žalovao u Bačkoj Palanci sa svojom srpskom bratijom i proglašavao Oluju – zločinačkom, etničkim čišćenjem Srba! Činjenica je da sve to predsjednik hrvatske Vlade tolerira i da dopušta Pupovcu da Hrvatsku pretvara u Pupovčevo leno, gdje mu je dopušteno da radi što god ga volja, na štetu hrvatskog naroda! Jer sve ono za što je prošao nekažnjeno Milorad Pupovac, da je jedan hrvatski zastupnik u Saboru napravio, digla bi se takva medijska halabuka, kao što je bivši veleposlanik u BIH, Ivan del Vechio, odmah povučen u Zagreb i suspendiran, nakon što je nazočio proslavi Dana državnosti Republike srpske u Banjoj Luci. Ali Milorad Pupovac otvoreno prijeti "jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari". A radi se o satiri. Kada njegove Novosti siju mržnju, onda je to satira, a kada istu stvar napravi Hrvatski tjednik, onda će on suce i istražna tijela, jednom za svagda naučiti da kada se o njemu radi ne smije biti satire!
 
A što reći na izjavu Milorada Pupovca: “Milorad Pupovac štiti velikosrpski četnički pokret”, vrlo izravno naglašava Građanska Inicijativa ‘Ivo Pilar’ u svom priopćenju:
https://priznajem.hr/politika/video-prozvao-pupovca-tvrdi-da-je-kokarda-zakonita-i-stiti-cetnicki-pokret/78579/“Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Milorad Pupovac tvrdi da se četnička kokarda u Hrvatskoj ne može zabraniti: “Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je na Odboru za ustav poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora, u prosincu 2016.“ Znači li to da treba očekivati rehabilitaciju četništva u Hrvatskoj?
 
4. Usvajanje ISTANBULSKE KONVENCIJE,prilikom koje Plenković, nije uvažavao uopće volju biračkog tijela, rugao se s nama da smo nepismeni, da ne znamo čitati, a ja sam je konkretno proučila  skoro napamet, i uopće se ne radi o zaštiti žena od nasilja, već o uvođenju rodne ideologije
 
S dodatnom izjavom uz Istanbulsku konvenciju nije postignuto ništa. Rodna ideologija ugrađena je u sve zakone, odmah u članku 1., stavak 2. Evo iz Obiteljskog zakona članak 1. stav 2.:
(2) Izrazi koji se koriste u ovom Zakonu, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol, osim ako iz smisla pojedine odredbe ne proizlazi drukčije..
Evo iz Zakona o fondu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji
članak 1 stav 2
(2) Izrazi koji se koriste u ovom Zakonu, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod, što proizlazi da dodatna izjava nije spriječila uvođenje rodne ideologije u zakone, jer je odmah nakon usvajanja ugrađena usprkos izjavi. I ne samo u Pravosuđe, već je rodna ideologija odmah primijenjena i u školstvu. Tako su svjedodžbe prilagođene rodnoj ideologiji, izbacivanjem imena roditelja i spola djeteta iz svjedodžbe.
„Izmjene postojećih podataka na svjedodžbama smatram potpuno nepotrebnim jer ne postoji logično objašnjenje zašto bi podatak o imenima roditelja nekome smetao i/ili bio suvišan. Kao i mnoge kolege, smatram kako uklanjanje takvih podataka dovodi do toga da učenike pretvaramo u objekt koji će s vremenom postati samo broj (OIB-a) gdje se gubi osjećaj ljudskosti i osobnosti“, mišljenje je jedne profesorice u gimnaziji.
https://srednja.hr/novosti/hrvatska/veliku-buru-izazvale-nove-skolske-svjedodzbe-njima-vise-nema-spola-ucenika-imena-roditelja/
Izjava je bila čista obmana!Nasilje se nije nimalo smanjilo, već naprotiv. Izglasavanje Istanbulske konvencije utrlo je put k Novom svjetskom poretku, gdje će čovjek biti samo broj, bez svojeg identiteta i osobnosti, što nije nimalo sjajna budućnost.
 
5. Prihvaćanje MARAKEŠKOG SPORAZUMA, je izravna islamizacija Europe i svijeta
 
Taj neobvezujući sporazum proglašava ekonomsku migraciju ljudskim pravom. Azilanti imaju veća prava nego domicilno stanovništvo, pravo na stambeno zbrinjavanje, pravo da im država nađe posao i pravo na naknadu dok su nezaposleni. A hrvatsko stanovništvo ne može ostvariti sva ta prava pa se iseljava!!! Samo koliko ima blokiranih i deložiranih, a Vlada samo gasi nezadovoljstvo kamilicom, odnosno blagim preinakama na Ovršnom zakonu. Blokade računa, koje EU ne poznaje (a toliko se Vlada poziva na EU) ostaju, kao i naplata prvo troškova i kamata, pa tek onda glavnice, što znači da dužnik nema šanse izaći iz dužničkog ropstva, jer uz takve troškove i kamate, ne može isplaćivati glavnicu. Nema limita za rast kamata, niti zaštićenog dijela plaće, ili mirovine i ne regulira se rad agencija za utjerivanje dugova, pa mogu raditi što hoće. Sve  su to kozmetički potezi, tek toliko da Vladajući mogu reći da nešto po tom pitanju rade!
 
Vlada nas je opet obmanjivala s Marakeškim sporazumom
 
„Marakeški globalni kompakt se ne potpisuje, ne izglasava u Saboru i ne obvezuje.“ tvrdila je ministrica vanjskih poslova  Marija Pejčinović-Burić. „U Marakeš ide ministar Božinović' … na potpisivanje UN-ovog sporazuma o migracijama…“, rekao je na sjednici Vlade Plenković! A zašto je ministar Božinović išao u Marakeš potpisati, ako se ne potpisuje? U Marakeškom sporazumu koji po Vladi ne obvezuje, u svakom od 10 ciljeva 19 puta piše OBVEZUJEMO SE!!! A u cijelom  sporazumu 46 puta piše OBAVEZUJEMO SE! "Kompakt je tek početak procesa i bitno je istaknuti da se nakon njegova potvrđivanja naša nacionalna politika ne će mijenjati pa će policija i dalje sprječavati svaki pokušaj nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij", poručio je ministar Božinović. Samo da to ne bude kao sa Dodatnom izjavom uz Istanbulsku konvenciju'
 
6. Sprječavanjem dva REFERENDUMA Plenković je izigrao ponovno 1.150.000 tisuća potpisa, dokinuo je pravo na izravno izjašnjavanje
 
U Švicarskoj za sva pitanje, građana, imaju referendum, a nama ne daju nikako. To je izravni atak na demokraciju! Čista suspenzija demokracije! A dovoljno je bilo da su  samo pogledali Ustav RH i ministar Kušćević i premijer Plenković, članak 87. u kojem piše
Članak 87.
„Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.
Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
http://narodne­novine.nn.hr/default.aspx17/33
30. 8. 2016. 85 9. 7. 2010. Ustav Republike Hrvatske (pročišćeni tekst)
Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu. Odluka donesena na referendumu obvezatna je. O referendumu se donosi zakon. Zakonom se mogu propisati i uvjeti za održavanje savjetodavnog referenduma.“
Zamislite, čak je i savjetodavni referendum, omogućen u Ustavu RH.
Očito ministri i članovi Vlada Ustav RH ne čitaju! Kako se sada ubrzano priprema novi Zakon o referendumu, svako ograničenje, koje Vlada ima namjeru unijeti u zakon, moglo bi biti neustavno! Ne postavljanje uvjeta Srbima za njihov ulazak u EU. Ne traženje ratne odštete od Srbije. Blijedo i slabo obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.
 
7. Dopuštanje da djeca srpske nacionalne manjine u školama uče da se u Hrvatskoj vodio građanski rat
 
To je protuustavno i o tome je Ustavni sud još 2014 . godine donio rješenje da je prestao važiti moratorij na učenje hrvatske povijesti po Erdutskom sporazumu, i da sva djeca širom Hrvatske moraju učiti istu povijest, odnosno da je Hrvatska stvorena u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratom, kako piše i u Ustavu RH. Ustavni sud Republike Hrvatske donio je odluku članak 27. 1. točka 1., da su  svi profesori povijesti dužni prenijeti činjenice o Domovinskome ratu svim učenicima u Republici Hrvatskoj u jednakoj mjeri.: U-VIIR-4640/2014, Zagreb, 12. kolovoza 2014. godine. Nebrigom prema odavanju počasti Hrvatskoj himni i hrvatskoj zastavi! Nebrigom u procesuiranju srpskih postrojbi, legalnih i ilegalnih i JNA koji su po Hrvatskoj činili ratne zločine.
 
8. Nazivanje pravednog, legitimnog, obrambenog  i oslobodilačkog Domovinskog rata kao tamo "nekog sukoba" koji se dogodio prije 25 godina
 
Ovakvo omalovažavanje Domovinskog rata do sada nije zabilježeno u hrvatskoj politici, pa ni od onih koji su ga pokušali prikazati kao Građanski rat.“Važno je zadržati stabilnost i paziti da se neki sukobi koji su ovdje postojali prije 15-ak, 20, 25 godina više nikada ne otvore” je rečenica premijera Plenkovića izgovorena na Dubrovničkom forumu 2018. godine.
 
9. Neprocesuiranjem krivacaza veliku pronevjeru državnog novca danog Uljaniku kroz državna jamstva, a radi se o 4.292.105.969 milijardi kuna, bez kamata i naknada
 
Andrej Plenković je po dolasku u Pulu 13. rujna 2018. godine izjavio:„Učinit ćemo sve što možemo da pomognemo brodogradnji, pokušajmo tražiti rješenja za budućnost, a ne gledati tko je za što kriv od prije“. Znači unaprijed je abolirao krivce, jer ne će se gledati tko je kriv? A krivci su lijepo, budući ne će za ništa odgovarati, povukli 5 milijuna kuna iz jedne poslovne banke, gdje bivši predsjednik Uprave ima utjecaja i podijelili si, bivša uprava i sadašnje poslovodstvo sve zaostatke pune plaće od mjeseca rujna do kraja godine. Radnici su naravno dobili minimalac! Eto to je Plenkovićevo, ne gledajmo tko je kriv, umjesto da DORH, preuzme sve poslovne knjige, a imao bi što naći! Samo treba slijediti trag novca. Vlada je upravo ovih dana isplatila 2,5 milijardi kuna bez kamata na ime dospjelih jamstava, rekao je ministar financija Zdravko Marić. O Agrokoru, aferi Borg, projugoslavenskoj diplomaciji, koja ne štiti interese Hrvatske, javnoj upravi, zdravstvu, pravosuđu, kulturi nekom drugom zgodom! I da ja tu politiku Vlade podržavam, i onog koji im sve to dopušta? Ne, ne mogu!
 

Lili Benčik

Povezani članci

​Neka Dežulović svoju nagradu posveti Igoru Mandiću

hrvatski-fokus

Dubrovačke ljetne impresije

hrvatski-fokus

Istina o Plenkoviću, kumu bande

hrvatski-fokus

Žena s veliko Ž

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...