Hrvatski Fokus
Gledišta

Copy paste prezadovoljnog luzera

Dvojne ličnosti

 

Ravno mjesec dana poslije debakla na izborima oglasio se još jedan prezadovoljni luzer da uvjeri preostalih 39.105 Hrvata u Srbiji kako je taj debakl ustvari pravi podvig  DSHV-a! Nije čudo jer je ovaj lik nastao po sistemu copy paste prezadovoljnog luzera, a treba zaraditi dvije visoke plaće: jednu kao međunarodni tajnik Hrvatskog nacionalnog vijeća (Jasne Vojnić) iz Subotice i drugu kao specijalni savjetnik srbijanskog ministra za ljudska i manjinska prava (Tomislava Žigmanova) iz Beograda.

Pogodili ste, radi se o Darku Dablu, dvojnom liku (u psihijatriji: disocijativni poremećaj identiteta) Darku Goranovu i Darku Baštovanoviću, koji s prezadovoljnim luzerom ima čak i istu uzrečicu: “Kako bih rekao?”.

Jedan Darko živi u Subotici, a drugi u isto vrijeme u Beočinu (mjesta rođenja su također različita!)i, kako bih rekao, ne zna se koji je veći pokvarenjak, manipulant, prevarant, plagijator i lažov od njih dvojice, ustvari trojice, a inače su oni autori i sramnog bloga “Srijemski Hrvat”!

Prezadovoljni luzer i copy paste prezadovoljnog luzera

Predstavljajući sve Hrvate u Srbiji za sva vremena očito su ova dvojica (trojica) izbila i u sam vrh međunarodne politike jer su se Andrej Plenković i Aleksandar Vučić jučer sastali u Davosu samo zbog njih!

Branimir Miroslav Tomlekin

U Novom Sadu, 18. siječnja 2024.

Prilog: Pozdrav iz Novog Sada TKO JE DARKO BAŠTOVANOVIĆ od 22. kolovoza 2023. godine

TKO JE DARKO BAŠTOVANOVIĆ?

Ako pratite ovdašnje „hrvatske“ medije bit ćete ubijeđeni da je Darko Baštovanović međunarodni tajnik Hrvatskog nacionalnog vijeća, visoki dužnosnik „jedine relevantne političke stranke u Srbiji“, te kao takav predsjednik njenog nedavno osnovanog (na muljavinu) mjesnog odbora u Beočinu, predsjednik Povjerenstva Hrvatskog nacionalnog vijeća za praćenje povreda manjinskih prava u Republici Srbiji, specijalni savjetnik srbijanskog ministra za ljudska i manjinska prava, politolog, pjesnik, književni kritičar, glumac i još štošta takvoga (prije svega onoga što se plaća novcem ovdašnje hrvatske nacionalne zajenice).

Tako ćete svugdje upratiti ovaj lik sa donje fotografije (Beočin, 25. svibnja 2023.) karaktakterističan po hajdučkim zulufima na bebečjem licu:

No, ako pratite društvene mreže prvo ćete zapeti oko toga gdje je Darko rođen i gdje živi, a odmah poslije toga i koji Darko je uopće u pitanju!

Bez da bi negdje rekao što mu je umjetničko ime, pseudonim ili tako nešto slično, ovaj lik se pojavljuje pod različitim imenima!

U Wikipediji stoji da je Darko Baštovanović rođen u Šapcu i da živi u Beočinu, a na portalu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrvata u Srbiji) da je rođen u Novom Sadu, a živi u Subotici. U oba slučaja je to Darko sa gornje slike, ali facebook profil pod imenom Darko Baštovanović ne postoji!

No, ako na Googlu utipkate Darko Goranov profili pojavit će se isti lik!!!

Tu ćete prvo vidjeti da Darko Goranov u liku Darka Baštovanovića živi u Novom Sadu te da se Nevena Mlinko, Bunjevka iz Subotice, „осећа благословено са корисником Darko Goranov”.

U daljem pregledu ovog profila vidjet ćete Darka Goranova u Leeuwardenu, Europskoj prijestolnici kulture 2018., na 63. FUEN Kongresu kao predstavnika Hrvata iz Srbije, u Kulturnom centru Novog Sada na predavanju Regionalnog naučnog centra iz Novog Sada, ali i u nekom pijanom društvu uz poruku: Ovo više nije normalno, svaki vikend počne normalno, a završi se pijano! A ako na facebooku otvorite neizostavnu podršku Darka Goranova za sve što radi DSHV i HNV (čitaj Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić) u njoj ćete naći i fotografiju oralnog seksa u skupini od 36 osoba (Niša Minić „са корисником Darko Goranov и још 34”)!

Iz ovdašnjih „hrvatskih“ medija saznat ćete da je dvojna ličnost Darko ekspert za sve segmante iz oblasti politike, kulture, društvenih pitanja i svega i svačega drugog, pa ćete ga vidjeti u društvu najviših hrvatskih i srpskih političara, ali i umjetnika, kulturnjaka i drugih uticajnih ličnosti!

Kao hrvatski pjesnik (zahvaljujući Tomislavu Žigmanovu) Darko se predstavio svojim prvjencem (za sada jedincem), zbirkom pjesama pod naslovom Cijeli cijelovi tuge (NIU “Hrvatska riječ”, 2020.), na 8. manifestaciji Kod Marula, koju organizira Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika, u programu Hrvatska pjesnička mladost Vojvodine! I ne bi bilo čudo da bude, uz Žigmanova, proglašen najvećim živim hrvatskim pjesnikom u Srbiji.

No, to bi svakako bio manji blam i za Žigmanova i za Darka od onog kada je Žigmanov protežirao plagijatoricu Ive Andrića kao najveću srijemsku pjesnikinju!

Ovo bi još bila i lijepa strana ovog podvojenog lika (disocijativni poremećaj identiteta) da cijeloj ovdašnjoj hrvatskoj zajednici (i šire) nije poznato da Darko, kao najveći poltron i najveći ljigavac, obavlja prljave poslove za Tomislava Žigmanova i Jasnu Vojnić po njihovim naputcima i za novac, opanjkavajući pod raznim imenima, ali i inkognito, njihove neistomišljenike na najnemoralniji i najvulgarniji način s puno laži, ali i prijetnji!!!

Za čovjeka bez identiteta u svakom pogledu (ljudskog, nacionalnog, moralnog i mijesnog) i bez trunke skrupupla to nije teško, ali on ne smije predstavljati Hrvate ni u čemu, a kamoli u tako važnim stvarima i na tako važnim mjestima!

Miroslav Cakić, Novi Sad, 22. kolovoza 2023.

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Europski Zapad odlikuje zločinca!?

HF

Kako ste mogli zabraniti referendumsko izjašnjavanje

HF

Hrvatska kuća u Subotici

hrvatski-fokus

Izdajica bez dosjea

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više