Hrvatski Fokus
Gledišta

Jelena Tumbas o “prisajedinjenju” Bunjevaca

Poveselio sam se Golubinčanki Anita Žanić, ali ne za dugo…

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“, i dr., a povodom priloga u Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 8. studenog 2018 godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/Intervju-Jelena-Tumbas.jpg
Jelena Tumbas
 
U posljednjem otvorenom pismu sam pohvalio uredništvo Dnevnika na hrvatskom jeziku RTV2 za izuzetne priloge o obitelji Pejačević u Srijemu i o 26. festivalu tamburaških orkestara Vojvodine održanom u Rumi u emisuji od 6. studenog 2018. godine. Urednica tog Dnevnika je bila Anita Žanić, naša Golubinčanka, i izgledalo je da stvari kreću nabolje ali se onda kao urednica Dnevnika od 8. studenog ponovno pojavila Jelena Tumbas, Žigmanovljeva „bunjevačka Hrvatica“ iz Subotice, i odmah nas šokirala kada je u backgroundu uvodne špice svojim glasom najavila jedan od priloga: »U susret stotoj obljetnici od Velike narodne skupštine prisjećamo se doprinosa vojvođanskih Hrvata prisajedinjenju Vojvodine«. Perfidno, zar ne?! Jer u prilogu se govori o sudjelovanju Bunjevaca, ne Hrvata, na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 25. studenog 2018. godine (kako to službeno svugdje i stoji) i kada je donesena odluka o prisajedinjenu Baranje, Bačke i Banata Kraljevini Srbiji. Srećom, za Bunjevce srijemski Hrvati nisu vojvođanski Hrvati!
 
U pretposljednjem otvorenom pismu govorio sam o sto godina bunjevačkog terora nad Hrvatima u Vojvodini i ovo je šlag na torti ili točka na „i“!!! A sve što se odigrava u vezi Hrvata u Srbiji danas je u režiji jednog jedinog čovjeka, „bunjevačkog Hrvata“ Tomislava Žigmanova, koji je ovog puta svoj osobni spas od totalnog debakla našao u sprezi s aktualnom vlasti (salto mortale). To trenutačno podržava i Zagreb i šezdeset tisuća Hrvata ovdje će se, sve sretniji i veseliji, još bolje angažirani u svojoj zajednici, koju vodi Tomislav Žigmanov.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Na djelu dedijerizacija i đilasizacija Hrvatske

HF

Odvjetnički lobi i dalje organizirano pljačka hrvatske građane

HF

Ne namećite gluposti hrvatskim biračima!

HF

Izazivače nereda treba kažnjavati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više