Hrvatski Fokus
Društvo

Pepe Escobar prije izbora

Kako je pobijeđen moćni financijski stroj Clinton Cash Mashine i oni koji podržavaju narcisoidnu multimilijarderku

 
 
Pažljivo pročitajte ovaj tekst o Hillary Clinton i Donaldu Trumpu od fantastičnog političkog analitičara Pepe Escobara i usporedite ih s činjenicama koje sada "proslavljaju"Trumpov "zaokret" u politici.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/02/www.infiniteunknown.net_wp-content_uploads_2010_07_hillary-clinton-hand-sign.jpg
Zbunjeno globalno javno mišljenje zadržava dah gledajući cirkus, ono najbolje što može pružiti američka „demokracija“.U prvoj rundi od ponedjeljka, 26. rujna, nastupa kraljica rata koju podupire moćni gotovinski financijski stroj Clinton Cash Mashine i skupina jadnika koja podržava nadasve narcisoidnu multimilijarderku. To je cirkus koji upravo pristoji naciji koja sebe sama opisuje kao „izuzetnu, neusporedivu naciju“ a čije je“zlo“ tako ozbiljno promicano do statusa filozofske kategorije. Za gomilu jadnika a i onih izvan njihovog kruga kušnja je ogromna da izjednače glasovanje za Donalda Trumpa s pokretom protiv najužeg kruga elite (establishment-a).
 
Nadasve iskusnim u igri s vodećim medijima neprocjenjivog slobodnog marketinga, uzdižući nasilnost i uvredljivost do umjetničke forme, a nepredvidivost do ironije i ismijavanja, Trump se pokazao kao majstor u zaustavljanju vala za valom srdžbe nove liberalne elite uključujući i nomenklature kriptointelektualaca Ivy lige – obrazovanih „eksperata“ koji ne mogu pružiti ni jednog znaka u razumijevanju realnog svijeta i posljedica politike Sjedinjenih Američkih Država. Bijes su iskazali odbačeni plavi okovratnici, nezaposleni, praktično nepismeno siromašno bijelo stanovništvo. Kako god ih nazvali to su oni koji su isključeni s neoliberalne gozbe, ne samo ekonomski nego i kulturno. Budući da je Trump majstor promoviranja samog sebe to je izgledala više bitka Ego protiv Establishmenta. Stvar postaje još sočnija ako znamo iz moćnih diskretnih izvora New Yorka tko su oni koji podržavaju platformu Trumpa i tko je zapravo pobjedio.
 
„Trampova kampanja jedva da je potrošila išta novaca i još se drži. Oni mogu novac iskoristiti u zadnjem mjesecu kada se rasprava, ako se Hillary oporavi, usmjeri na one rasprave kao što je „napad Parkinsona“. On ima hitac, bez obzira tko pobjedi, bit će mir s Rusijom, cijena nafte će porasti, uvoz vojnih dijelova biti će vraćen iz Azije, valutno manipuliranje će prestati, biti će poduzete mjere za zaustavljenje izbjegličke krize i poplave jeftinih roba iz zemalja podcjenjene valute. Gospodari svemira ne će izgubiti.“
 
„Gospodari“ su svakako Gospodari svemira koji stvarno upravljau Vladom SAD-a. I evo načina na koji oni to rade:„Obadvije strane su kontrolirane i to sve objašnjava. Lenjin je pokazao način kako poraziti opoziciju: preuzeti joj vodstvo. Pogledajte na Moralnu Večinu Jerry Falwella koja se raspala kad je on postao moćan. Pogledajte Rossa Perrota koji je bio uzbudljiv kad je počeo uspijevati. Obadvojica su se zbrinula i od tog napravili novac.“ Njihov žargon za to je pojam „dinamične tišine.“ To je tehnika gospodara da zaustave svako novo izvješće, o recimo nacistima, tako da ne mogu steći sljedbenike. To su mogli napraviti Trumpu da nije njihov. Tko bi požalio? On je bio samo jedan od apolitičniha spekulatora nekretninama za kojeg nitko nije bio zainteresiran.“ „Što imamo za kraj?“ Imamo iz jednog centra vođeni zabavni gladijatorski izazov koji kontrolira obadva igrača, a dobitnik prima sav novac kao što je slučaj s Clinton Foundation. A publika ne postaje mudrija.“
 
Circus Maximus 24/7
 
Postoji fina razlika u tom scenariju. Rothschildovi interesi ne podupiru Trumpa, prema dobro provjerenim izvorima, jer Trump nije bio  pomazan u Clubu i zato je nepouzdan. Oni podsjećaju kako je, na primjer „Greenspan bio toliko nekompetentan za Wall Street predstavnika da su mu morali prepustiti poslove da se obogati prije nego su ga postavili na mjesto šefa Federal Reservs. On je bio toliko van tog posla da su mu morali upravljati svaki pokret jer on nije znao što radi.“ „Oni“, svakako se misli na Rothschildove interese. Na polju Hladnog Rata 2.O stvari su mnogo nejasnije. Od 2010, kada je Obami bilo naređeno da vodi nuklearnu strategiju prvog udara Rusija i Kina su znale kamo to smjera. Nije slučajno da je Trump neprekidno napadan kao Putinov trojanski konj, jer je protiv Hladnog Rata 2.0 i demonizacije Rusije.
 
Ash Carter iz Pentagona koji zvecka oružjem, bit će uskoro izvan službe, i to je jedna stvar, a sasvim druga je stvar ono što Gospodari Svemira stvarno hoće. Prema izvorima koji podupiru Trumpa: “Ako pobjedi, Hillary, ona će slijediti Trumpove program, jer će joj vojni krugovi SAD-a objasniti da nema druge opcije s obzirom da je Rusija vojno nadmoćna u podmornicama, obrambenim i napadačkim raketnim sustavima i da je Trumpova politika mudra.“Postoje i P.R. /politics – religious?/ pokret koji bi doslovce moga uzdrmati kampanju Hillary.
 
„Neuračunljive prijetnje Hillary protiv Rusije koje predstavljaju opasnost nuklearnog rata mogle bi navesti Trumpa da prikaže na TV-u kampanju Lyndona Johnsona protiv Barryja Goldwatera. U tom TV spotu gledamo malu djevojčicu na livadi kako čupka latice na cvijetu i odbrojava latice od 10 do 1 dok istovremeno na 1 eksplodira nuklearna bomba. To je bio genijalni spot koji je razorio Goldwatera. Politiku prvog udara i neuračunljive provokacije kombinirane s Johnsonovim izvrsnim stilom može Trump iskorititi protiv demokrata koji su izazvali gotovo sve ratove u toku proteklih 125 godina.“
 
Sila kao farsa?
 
Računajući na to da se čitavo SAD ustrojstvo vlasti od Washingtona do Wall Streeta svrstalo protiv Trumpa elita mora presuditi je li Trump stvarno prijetnja njihovim interesima. Jer Trump može također biti savršen trojanski konj. Činjenice se povezuju trenutno s njegovim susretima s pouzdanicima Larry Kudlow-om i Steven Moore-om koji su njegovi glavni ekonomski savjetnici. To je Trumpov scenario Sila kao Farsa. Tako bi „dinamična šutnja“ mogla biti pravilo. Evo kako djeluje dinamična šutnja: Ako se suprostavite onima iznad predsjednika, medijske novosti vas prekriju i mase ne čuju ništa. Tako oni mogu upravljati. Međutim Donald je jedan od njihovih i predstavlja vojno industrijski kompleks koji uključuje CIA, DIA, itd. Oni će to naravno poricati, a on može govoriti da je protiv i napadati establishment kao jedan od njihovih.“
 
„To je prva linija obrane. Ako ih uspijete nadmudriti onda će vas opisati kao luđaka i fanatika. To je druga linija obrane. Ali ako ustrajete u tome da im pravite neugodnosti onda možete završiti kao William Colby, Vince Forster i Jack Kennedy. Richard Nixon je maknut iz službe i dobro je prošao. Citirajmo Tricky Dick-a: „Ne ću završiti kao Jack, i izašao je na zadnja vrata Bijele Kuće.“„Činjenica je da Donald dobiva više publiciteta nego Hillary i napadi na njega kao jednog od američkih prvaka doprinjeli su dramatično rastućim procentima u anketama. Kako to javnost voli Majstori Univerzuma mu pomažu. Vojna industrija će morati biti vraćena u zemlju jer više ne kontroliramo mora, a to će zahtijevati i prilagodbu monete i tarifa. Onda Donald Trump ispravno poziva na kraj monetarnim manipulacijama koje su imale za svhu izgradnju Njemačke i Japana uz žrtve koje je podnijela industrija. Smješno je da smo mi to radli ali to je tako kako je. S Donaldom gotovo je s tim gubikom kontrole nad Pacifičkim oceanom i transportom komponenata morem za potreba naše vojne proizvodnje. Japan i Njemačka će biti razrješeni.
 
„Brzezinski je rekao ako bilo koji protivnik iskoči vojno ispred Sjedinjenih Država SAD prestaje biti globalna sila. To se dogodilo i vojni krugovi to znaju. I Trump to zna inače ne bi toliko toga rekao. Njima je potreban jedan forsirani program da nadoknade propušteno, a to košta mnogo novaca. To će vjerojatno zahtijevati smanjenje snaga, broja vojnih baza i pojačanje troškova za tehnološki razvoj u velikom opsegu. To je upravo ono što je Rusija učinila. To mogu učiniti značajnim smanjenjem izdataka za izdržavanjem ilegalnih migranata. To je ono što Donald predlaže.
 
Ako je ova analiza ispravna ona je povezana s Trumpovim poticajem da se odmah organizira približavanje Rusiji, ukoliko on bude izabran. Tako će nadzor vojno industrijskog komnpleksa moći uhvatiti predah  i u najmanju ruku pokušati izbjeći opasnost od gubitka idućeg rata za kojim toliko Hillary i njeni neokon jadnici žarko žude.Kako se približavamo prvom okršaju u ringu suci su još uvijek zdvojni može li kraljica rata izgubiti izbore jer ju ovi iz novog milenija jednostavno mrze, i onaj jad smušenih ju mrzi također. Ali u čitavoj priči o jadnima, onima vrijednim žaljenja, jedna stvar koja potječe iz izvora povezanih s Gospodarima Svemira je izvjesna, tko će biti stvarni pobjednik.  Dajmo njima zadnju riječ. Sa sadašnje točke za Hillary če biti teško da pobjedi Trumpa u raspravi u kojoj će on biti brz na nogama i neće imati zarobljenika. Recimo, ako bi pobjedila Hillary, a mislimo da neće, ona će činiti ono što joj bude rečeno da čini i da slijedi istu politiku koju bi vodio Trump.
 
Pepe Escobar je znameniti geopolitički analitičar. Dopisnik svih značajnijih alternativnih i onih drugih medija. Autor je djela: Globalistan: How the Globalized World is Dissolving into Liquid War (Nimble Books, 2007.); Red Zone Blues: a snapshot of Baghdad during the surge and Obama does Globalistan (Nimble Books, 2009.). His latest book is Empire of Chaos.
(http://www.informationclearinghouse.info/46278.htm)
 

Izabrala i s engl. prev. prof. Kornelija Pejčinović

Povezani članci

EPIGRAMI – Tužna kuća

HF

Dva lica pobjede

HF

Pomorski vicevi

hrvatski-fokus

Džermuk u Armeniji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...