Hrvatski Fokus
Hrvatska

Diplomacija zakazala kod jasenovačkih laži

Jasenovac kao sredstvo ucjene i batina kojom se neprestano udara po Hrvatskoj

 
 
Jasenovac je prijelomna točka u kojoj je domoljubni dio hrvatskog naroda razjasnio kojim se manipulacijama i lažnim konstrukcijama hrvatski narod drži u pokoravanju jugoslavenskih i srpskih struktura, posebice Srpske pravoslavne crkve. Kanonizacija bl. Kardinala Alojzija Stepinca, za koju je Papa tražio suglasnost Srpske pravoslavne crkve, dokaz je koliko je jak srpski lobi i diplomacija.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/10/Ivogol.jpg
Cijela priča oko Jasenovca bila je pogodna Titinom režimu da dobije ratnu odštetu, pa se brojka stradalih vrtoglavo penjala i preko milijun žrtava, da bi se vremenom spustila na 700 tisuća žrtava. Taj broj žrtava bio je u svim udžbenicima i enciklopedijama, da bi se spustio na 83.154 stradalih na službenim stranicama JUSP Jasenovac. http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284 Iako postoje dokazi da popis žrtava nije točan uprava JUSP Jasenovac ne reagira. I dalje se u stranim medijima govori o 700.000 žrtava. A hrvatska diplomacija ne čini ništa da bi takve objede odbacila ili demantirala. Osim predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je primila gđu. Esther Gitman, povjesničarku i autoricu knjige „Alojzije Stepinac – Stub ljudskih prava“ i prigodom posjeta Izraelu, darovala izraelskom predsjedniku njezinu knjigu, što je doista hvale vrijedno!
 
Međutim, srpska strana ne miruje! Emir Kusturica se sprema snimati film o Jasenovcu obilno financiran od srpske vlade, pa je čak i notorni Viktor Ivančić (Novosti SNV-a) to prepoznao kao ratno-huškački projekt: "Jer taj Jasenovac kojim proslavljeni filmski umjetnik ispire usta i draška osvetničke strasti svojih poklonika, a uskoro će ga valjda osnažiti i fikcijom na velikom ekranu, spada u klasičan mitski inventar, poput Svetog Kosova, kao mukli nacionalni narativ o ekskluzivnom patništvu čija javna upotreba, praćena ideološkom destilerijom patvorenih suza, pouzdano ne služi ni istini ni opomeni, ponajmanje iskazivanju pijeteta, već goloj manipulaciji onoga Bećkovićevog ‘ostatka zaklanog naroda’ koji ima biti nagovoren i emocionalno pripremljen na zbijanje redova, brušenje noževa i zborno škrgutanje zubima." https://www.portalnovosti.com/sluaj-kusturica-mozak-na-sluzbenom-putu
 
I ne samo Jasenovac. Milorad Pupovac, koji u Hrvatskoj radi što god hoće, uz potporu predsjednika Hrvatske vlade “Zahvaljujemo institucijama Republike Hrvatske koje su razumjele da sredstva koja je osigurala američka ambasada, odnosno američka vojska, trebaju biti oslobođena od bilo kakvih poreza ili dodatnih troškova”, uspijeva od SAD-a izvući financiranje sa 350.000 dolara za obnovu Spomen-doma boraca Narodnooslobodilačke borbe u Srbu? Sve to unatoč spornom Danu obilježavanja 27. srpnja 1941.godine kao ustanku hrvatskog naroda u Srbu, kada je poznato da su žrtve bile tisuće nevinih Hrvata, koji su pobijeni na stravične načine (nabijanjem na kolac,bacanjem u jame, živi spaljeni u svojim kućama a žene silovane i masakrirane), hrvatska sela su spaljena, katoličke crkve srušene, zapaljene i sravnjene sa zemljom, od strane Srba -Četnika? Katolički svećenici okrutno su ubijani, a svećenika iz Bosanskog Grahova don Jurja Gospodnetića živog su nabili na kolac, ogulili mu kožu i ispekli uz klicanje i odobravanje "ustanika" pred njegovom majkom, koja je bila prisiljena to gledati!
 
U Hrvatskoj se slavi dan zločina nad Hrvatima kao antifašistički ustanak!?A što je s Rezolucijom EU-a o izjednačavanju fašizma i komunizma kao istog zla od 19. rujna 2019.godine koja  u članku 3. podsjeća da sunacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u XX. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi.
 
»Gluhi« u Vladi i Saboru
 
Hrvatska vlada se potpuno oglušuje i još daje olakšice za obnovu Spomen doma Narodnooslobodilačke borbe u Srbu, umjesto da slijedi članak 18. koji napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustav.
 
 Rezolucija  je dostavljena svim vladama i parlamentima država članica, a kako je Hrvatska članica EU-a, dostavljena je i Hrvatskoj vladi i Saboru! A na Saborsku deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine… više se nitko ni ne obazire! Hrvatski sabor je 10. srpnja 2006. donio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine u kojoj ističu kako su: “Jedinstveni u osudi svakog pojedinačnog i svih zločina koji su se doista dogodili u vrijeme totalitarnog komunizma u današnjoj Republici Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji”. A dr. Franjo Tuđman je uzviknuo: "Neka nam živi jedina vječna Hrvatska!" Samo kakva Hrvatska? Po čijoj mjeri Hrvatska? Naravno da taj osjećaj ne može pojmiti, ni osjećati jedan komunist, kojemu je svako izjašnjavanje nacionalne pripadnosti: nacionalizam, jedan yugofil, koji nema nacionalne ni vjerske pripadnosti nekom narodu, nego je prihvatio nepostojeću naciju Jugoslaven ili se smatra internacionalistom, jedan ateist, kojemu su strani vjera, Crkva i svećenstvo!
 
Sve to ne mogu pojmiti ni hrvatske političke elite i njihovi prirepci koji debelo koriste sve blagodati stvaranja samostalne Republike Hrvatske, koju su im predali hrvatski branitelji i narod na izborima! Hrvatskoj se nameće izvana, ali i iz iznutra, stigma ustaštva, totalitarne fašističke ideologije, s jedne strane i partizanštine, totalitarne komunističke ideologije, s druge strane. Hrvatske političke elite još nisu u stanju da racionalno valoriziraju pozitivne i negativne strane tih pokreta, nego, još uvijek im pristupaju izrazito ideološki nasljedno! Onog trenutka kad se prihvati sva razložnost nastanka tih pokreta i priznanje posljedica njihovog djelovanja na hrvatsko društvo, otpast će zadnji prijepori u izgradnji cjelovitog hrvatskog nacionalnog identiteta. Dovoljno je da pročitaju Rezoluciju EU-a i provedu je u djelo!
 

Lili Benčik

Povezani članci

AFORIZMI – U Baranji i Srijemu nikada nije bilo jada kao sada

hrvatski-fokus

Ranjen Michael Ljubas

HF

Labradorovci digli glavu u Srbiji i u Hrvatskoj

hrvatski-fokus

Najodgovorniji za zločine 23 godine bez optužnice

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...