Hrvatski Fokus
Gledišta

Koncert za gajde

Jedina preokupacija novoosnovane zaklade je udovoljavanje zahtjevima članova obitelji Žigmanov

 

Pod naslovom „Kakva slučajnost ili Zaklada Ružice Žigmanov“ pisao sam 9. travnja 2021. godine o izložbi crteža Ružice Žigmanov koju je u Novom Sadu organizirala Zaklada „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“ te sam 21. travnja 2021.poslao Zahtjev za pristup informaciji od javnog značaja, jer je neshvatljivo da ta Zaklada organizira ovakvu izložbu: 

Međutim, na svom portalu Zaklada 22. travnja objavljuje da se Ružičina izložba iz „Svilare“ u Novom Sadu seli u rodnu kuću bana Jelačića u Petrovaradin!!!

Kolika je preokupacija Zaklade „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“, koja će tek biti „otvorena za sve Hrvate u Republici Srbiji“, Ružicom Žigmanov, našim Picassom, vidi se iz tri najaktuelnije objave na njihovom portalu:

Vijest o izložbi Ružice Žigmanov u rodnoj kući bana Jelačića objavljena je samo na portalu Zaklade „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“ i nigdje više, a još je zanimljivije da se Ružica izgleda trajno uselila u rodnu kuću bana Jelačića, jer nije objavljeno trajanje izložbe već samo vrijeme otvaranja! Još je čudnije što rodna kuća bana Jelačića nije otvorena i pompozno se najavljuje tek početak njenog uređenja (za 100.000 eura osiguranih od Republike Srbije), ali u njoj obitelj Žigmanov već ima dvije manifestacije. Na prvu, privatni „znanstveni“ kolokvij Tomislava Žigmanova i njegovih odabranih ljubimaca, nije me pustio njegov zaštitar (i o tomu sam pisao), a za izložbu njegove žene može se saznati samo preko portala Zaklade „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“ (koji, kao i ja, zaborave posjetiti svi Hrvati u Srbiji svaki dan poslije saznanja u Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 u kakvom su im stanju usjevi i kakva je vremenska prognoza)! No, i to im ne bi vrijedilo jer se ne zna kada je izložba otvorena u zatvorenoj (i zaključanoj) rodnoj kući bana Jelačića, a ključeve imaju samo Tomislav, Ružica i  nepoznati čuvar ključeva ovog zdanja, Tomislavov bodigard).

Budući da su jedina preokupacija ove novoosnovane zaklade članovi obitelji Žigmanov, predlažem da se ona što prije (ban Jelačić se već izubijao od prevrtanja u grobu) preimenuje u „Zakladu obitelji Žigmanov“. Očekujemo u njoj uskoro i koncert za gajde zatvorenog obiteljskog tipa.

Branimir Miroslav Tomlekin, Novi Sad

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Lora, osudite aktualne hrvatske vlasti!

HF

Glasovanje za Slobodnu Hrvatsku ili četničku Jugoslaviju!

HF

Partizani su Hrvatskoj oduzeli veći dio Srijema

hrvatski-fokus

Postoje svi uvjeti za otkrivanje autora poljudske svastike!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više