Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Anto Đapić poziva Hrvate diljem svijeta da dođu na izbore u Bosnu i Hercegovinu

Odlazimo u BiH na hodočašća, pirove, sahrane…, hodimo sada za ponos i dostojanstvo! Drugoga listopada bit ću u Livnu! Budi i ti!

 

Anto Đapić na Facebooku se dotaknuo općih izbora u BiH te pozvao svoje sunarodnjake s prebivalištem izvan BiH da izvrše građansku dužnost. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Promatram ovih dana što najviše zaokuplja hrvatsku javnost. U toplim ljetnim danima koja se znaju i nazivati “sezonom kiselih krastavaca” medijski i politički “vrlo bitne” stvari su pretvaranje Nikole Grmoje u Nikolu Hooda Grmoju, odnosno u “spasitelja” Hrvatske od zlog HDZ-a, Prkačinovo “nadahnuto” brisanje poda s Raukarovom, obračun Zekanovića s Benčićevom, ocjene Milanovićevog sina…

Nešto ” jače” vijesti su sukob udovice Ristović sa svojim svekrom, zatim krađa nekog željeza od strane nekog uglednika, plaćanje prostitutki od strane načelnika jedne male dalmatinske općine, dakako proračunskim novcem… Već su u drugom planu odlazak sjajnog ministra Marića, uhićenje bivšeg ministra Tolušića itd…

Najavljuje se saborska rasprava o izmjenama ustava(???), možebitno ograničavanje ovlasti Predsjednika Republike oko upravljanja hrvatskom vojskom!!! Ove posljednje dvije teme tek će biti u fokusu javnosti pa im sada neću davati posebnu pozornost! Drugom prilikom!

Ono o čemu želim progovoriti, a što očito nije u ovom trenutku u fokusu hrvatske javnosti, a trebala bi biti najvažnija politička tema jest činjenica da je do prevažnih izbora u BiH ostalo nepunih osamdesetak dana!

Izgleda kako su se naši relevantni čimbenici ispuhali, ili nemaju više što reći, a trebali bi biti aktivniji nego ikad!!!! Iako se čini kako veliki politički napori različitih pristupa, Plenković, Čović, Milanović nisu urodili plodom, to ne znači da je bitka za ostvarivanje državnopravnog subjektiviteta hrvatskog naroda u BiH izgubljena! Uvjeren sam kako nije!

Budući su za ove izbore potrošene sve diplomatske i političke mogućnosti, nama BiH Hrvatima ostaje najjače oružje, a to smo mi sami! Vrijeme argumenata, polemika i s tzv. partnerima i s međunarodnim “prijateljima i saveznicima” je iza nas! Parafrazirat ću izreku “kada oružje govori, muze šute”!

U našem slučaju to znači oslonimo se isključivo na svoje snage! Ne smijemo prihvatiti slabost, malodušje i predaju! Mi Hrvati uvijek smo pokazivali najveću snagu kada su nas svi otpisivali, a upravo je sada takav trenutak!

Nedavno sam napisao u jednom tekstu o BiH kako mi Hrvati u BiH imamo mogućnosti i instrumente pobijediti u ovoj borbi! Vrijeme je prestati obraćati se onima koji slušaju, a ne čuju, koji gledaju, a ne vide, ili u pravilu to ne žele!

Okrenimo se svojim adutima koji su jaki i moćni! Za kojih osamdeset dana DRŽAVLJANI BiH izlaze na izbore! Ne naglašavam uzalud riječ DRŽAVLJANI!!!!

Prvi preduvjet naše pobjede u zadanim okolnostima je plebiscitarni izlazak hrvatskih glasača u BiH na izbore! Zajedništvo Hrvatskog Narodnog Sabora ogroman je zalog za uspjeh! Jednostavna računica govori da se općim izlaskom na izbore može osigurati gotovo 200.000 glasova za hrvatskog člana predsjedništva i ostale razine vlasti!

Pravi adut iz rukava su glasači s pravom glasa izvan BiH, dakle BiH DRŽAVLJANI!

Ovdje dominantno mislim na NAS DRŽAVLJANE BiH koji žive u Republici Hrvatskoj! Neću licitirati brojevima, ali držim kako u ovom trenutku najmanje 100.000 Hrvatica i Hrvata u Republici Hrvatskoj mogu sebe jednostavno pronaći na internetu, na popisu birača u BiH! Dostatno je da nas samo polovica od tog broja 2. listopada ode na svoje biračko mjesto u BiH i ispuni svoju nacionalnu dužnost!

Odlazimo u BiH na proštenja, hodočašća, pirove, sahrane, žalosti i veselja!!! Hodimo sada za svoj ponos i dostojanstvo, ostvarimo svoje pravo i pokažimo tko smo i što smo!

Držim kako se cijela kampanja mora voditi oko ovog pitanja i moraju se uključiti svi koji iskreno žele dobro hrvatskom narodu! Posebno pozivam da ovu akciju apsolutno podrži hrvatska vlada jer je ključan trenutak! Naravno i sve javne osobe koje su podrijetlom iz BiH i one koje nas podupiru! Apsolutna potpora Katoličke Crkve i u Hrvatskoj i u BiH je u ravni imperativa! Svi, baš svi moramo biti osobno angažirani! Velik izborni rezultat potvrdit će povijesnost Hrvata u BiH i stvoriti sjajne uvjete za postizborne razgovore! NEMA PREDAJE!

Budem li živ i zdrav, ja ću ako dragi Bog da 2. listopada biti na svom biračkom mjestu u Donjim Rujanima, općina Livno! Animirat ću sve koje poznajem, a koji imaju pravo glasa i u Hrvatskoj i u BiH da učine isto! Učini i TI!”

poskok.info/odlazimo-u-bih-na-hodocasca-pirove-sahrane-hodimo-sada-za-ponos-i-dostojanstvo-2-listopada-bit-cu-u-livnu-budi-i-ti

Povezani članci

Ništa osim konfederaliziranja beha zajednice

HF

Dvojica islamskih snajperista u Predsjedništvu

HF

Nismo mi nikakva “manjina”. Travnik je naš!

HF

Proslavljen dan grada Livna

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...