Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ima li Ljubo Jurčić puno novaca u hrvatskim bankama?

Ova me kriza podsjeća na vrijeme pripreme za velikosrpsko-četničku „balvan revoluciju“ od 17. kolovoza 1990.

 

Iako ovo odavanje bankovnih tajni javnosti zbog kriminala u INA-i izgleda pozitivno, meni je to sumnjivo. To me podsjeća na slučaj Ankice Lepej. Zar je to sav „oprani“ novac na hrvatskim bankama? Izgleda, kao slučaj Vice Mihanovića u Croatia osiguranju? Ima li Ljubo Jurčić puno novaca u hrvatskim bankama? Je li on dobio proviziju za potpisivanje onog ugovora INA-MOL 25 % plus 1 dionica i kako posluje INA? Kako se nekoga može optužiti za pljačku i korupciju u INA-i bez prilaganja određenog ugovora? Tko je autor ugovora INA-MOL 25 % plus 1 dionica, kao i ostalih ugovora u INA-i? Kriju li se ti ugovori, zato što ih je napisala uprava INA-e? Zato što je INA, i danas UDBA-ina? Tko je odgovoran za gubitak arbitraže INA-MOL i koliko to košta Hrvatsku? Nikola Grmoja?, isto milijardu kuna? I nitko ništa. A Nikola Grmoja viče: drž’te lopova! Dok jedan novinar, standardnom metodom i praksom, od Plenkovića traži komentar na izjavu,

navodno bivšeg člana Nadzornog odbora u INA-i, koji je navodno optužio HDZ za korupciji u INA-i, ali novinar ne imenuje tog bivšeg člana Nadzornog odbora, pa mu Plenković uskraćuje komentar dok novinar ne otkrije izvor informacija, odnosno, ime bivšeg člana Nadzornog odbora. I normalno, novinar ne otkiva izvor informacija, jer je to izmislio.

Bojim se, umirem od straha. Ovo me podsjeća na vrijeme pripreme za velikosrpsko-četničku „balvan revoluciju“ od 17. kolovoza 1990. Najviše se bojim hrvatskih novinara za koje je Vladimir Matijanić bio sjajan čovjek i sjajan novinar, a Vladimir Matijanić Franju Tuđmana nazvao kretenom. Bojim se i Nikole Grmoje i jednog „niškog specijalca“. Kao i tih stručnjaka koji nam sve to objašnjavaju. Iako ovaj slučaj razotkrivanja kriminala u INA-i izgleda pozitivan, ipak: put do pakla, popločan je, u ovom slučaju, lošim namjerama?

Ja, vrlo sumnjičav, gotovo paranoičan, svugdje vidim urotu protiv Hrvatske (Hrvata). Zbog najavljivanja „vruće jeseni“ – izlaska na ulice u Hrvatskoj. Mirnog izlaska na ulice? Dok se pitam: mirnog izlaska na ulice u Hrvatskoj u moje misli navire puno toga što se može povezati s pripremama za „vruću jesen“, za izlazak na ulice u Hrvatskoj. Kao prvo, jedan je strani dužnosnik u Hrvatskoj, malo poslije završetka Domovinskog rata rekao da je Tuđman dobio rat zahvaljujući medijima (novinarima). Novinarima koje je Ivica Račan 2000. potjerao sa HRT-a. A za današnje novinare HRT-a, Tuđman je bio kreten! To je rekao idol današnjih novinara na HRT-u pok. Vladimir Matijanić. A pok. Milan Babić, bivši predsjednik „Krajine“, na sudu u Den Haagu je rekao da je bio prevaren, da su ga lagali novinari, prikazivali slike ubijenih Hrvata, kao ubijene Srbe. Isto, kao u Bjelovaru u Drugom svjetskom ratu! Što i danas prikazuju kao žrtve ustaša zbog čega je Milan Babić bio vođa genocida nad Hrvatima na tom području, što su zvali „Krajina“ pa se pokajao i ubio.

Pa smrt novinara Mislava Bage i smrt novinara Vladimira Matijanića? Pa ona „hrvatskog“ novinara Borisa Dežulovića „j…o vas Vukovar? Pa mokrenje po hrvatskoj zastavi (pas životne družice pok. Vladimira Matijanića mokri po hrvatskoj zastavi njoj na ponos). Sve to u režiji onih koji kriju uzrok smrti Mislava Bage i koji „traže glave“ u hrvatskom zdravstvu zbog smrti bivšeg novinara Feral Tribuna. Iako je u pitanju korupcija (u INA-i), novac je ipak ostao u Hrvatskoj, dok je isto toliki novac za arbitražu INA -MOL otišao iz Hrvatske.

Ovo me podsjeća na slučaj Glavaš, slučaj Merčep i na onu ploču u Jasenovcu na kojoj piše Za dom spremni. A samo što o toj ploči znamo je to da je to HOS-ova ploča u Jasenovcu. Ali ne znamo tko ju je izgradio i postavio u Jasenovac. Glavaš i Merčep optuženi i osuđeni za ubojstvo kao nalogodavci, a ubojice na slobodi. Isto kao HDZ u ovoj aferi? Bojim se da je tu HDZ samo posrednik. Bojim se da ova afera sa INA-om pomaže Bakiru Izetbegoviću i Srbiji. Kada bi se Hrvatska morala baviti s političkom krizom u BiH, i s obranom hrvatskih pilota od srpskih optužnica, kao s glavnim problemima za Hrvatsku i za Hrvate u BiH, u Hrvatskoj – afera s INA-om.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Zoki očistio sam sebe

HF

Ministrica kulture u Saboru je izrekla 11 velikih neistina o svom poslu s geodetima

hrvatski-fokus

Hrvatska u razdoblju graha

HF

Plenković provodi ustavotvorni i državotvorni reket

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više