Hrvatski Fokus
Znanost

Procesi selarne regije

Predstavljena knjiga Nefunkcionalni ekspanzivni procesi selarne regije

 
 
U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u četvrtak 3. studenog predstavljena je knjiga Nefunkcionalni ekspanzivni procesi selarne regije, posljednja u ediciji šest knjiga posvećenih tumorima hipofize i selarne regije objavljenih u nakladi HAZU-a. U proteklih 12 godina organizirano je šest simpozija na kojima su na multidisciplinaran način obrađene i prezentirane najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz područja tumora hipofize i selarne regije, a zadnji je bio simpozij posvećen nefunkcionalnim ekspanzivnim procesima selarne regije, održan u lipnju 2015. u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice pod pokroviteljstvom Razreda za medicinske znanosti HAZU-a.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/11/www.aboutcancer.com_pituitary_anatomy_port.jpg
Na promociji će govoriti: predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Marijan Klarica, tajnik Razreda za medicinske znanosti HAZU-a akademik Marko Pećina, voditelj doktorskog poslijediplomskog studija biomedicina i zdravstvo Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Zdravko Lacković, recenzenti akademik Željko Reiner i prof. dr. sc. Lea Smirčić Duvnjak te urednici prof. dr. sc. Živko Gnjidić i prof. dr. sc. Darko Kaštelan.
 
Multidisciplinarnim pristupom u knjizi NEFUNKCIONALNI EKSPANZIVNI PROCESI SELARNE REGIJE obrađene su i umrežene najnovije spoznaje iz temeljnih znanosti i kliničke prakse. Ova knjiga namjenjena je doktorandima doktorskog poslijediplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, endokrinolozima, internistima, pedijatrima, neurolozima, neurokirurzima, radiolozima, psihijatrima, anesteziolozima i medicinskim biokemičarima iz Hrvatske i šire regije. Njezina svrha je edukacija navedenih stručnjaka, njihovo međusobno povezivanje, razmjena iskustava i znanja te stvaranje uvjeta za bolju kliničku suradnju. Svi tekstovi su klinički orijentirani, a priredili su ih vrhunski domaći stručnjaci.
 
OBJAVLJENI ZBORNICI RADOVA S ISTOIMENIH SIMPOZIJA:
1. Gnjidić Živko i sur.; SUVREMENO KIRURŠKO LIJEČENJE TUMORA HIPOFIZE
2. Gnjidić Ž . ur.; PROLAKTINOMI MEDIKAMENTOZNO ILI KIRURŠKO LIJEČENJE
3. Gnjidić Ž. ur.; TUMORI LUBANJSKE OSNOVICE – SADAŠNJOST I BUDUĆNOST
4. Gnjidić Ž, Kaštelan D. ur.; CUSHINGOV SINDROM
5. Gnjidić Ž, Kaštelan D. ur.; AKROMEGALIJA I GIGANTIZAM
6. Gnjidić Ž, Kaštelan D. ur.; NEFUNKCIONALNI EKSPANZIVNI PROCESI SELARNE REGIJE.
 

Marijan Lipovac

Povezane objave

Podsjećanje na akademika

HF

Je li moguć ustroj školstva RH? (5)

HF

Herbicid na bazi glifosata Roundup uzrokuje visoku razinu smrtnosti

hrvatski-fokus

Mala dubrovačka filologija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više