Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Patrijarh Irinej i Ivo Josipović na istom velikosrpsko-četničkom kolosijeku?

Velikosrpsko četnikovanje po samostalnoj Hrvatskoj ne prestaje

 
 
Velikosrpska politika zasnivala se na ekspanzionističkoj ideologiji cijelo stoljeće. A ekspanzionizam se pak zasniva na sili i progonu domicilnog stanovništva i pljački tuđe – Hrvatske imovine. Silom se realizira ono što se ne može dogovorom ili pristankom druge strane. Ta sila lomila se preko leđa hrvatskog naroda, na način da su Hrvati bili totalno obespravljeni po nacionalnom, kulturnom i ekonomskom pitanju. Ta velikosrpska ekspanzionistička politika traje u jednom kontinuitetu od 1918. godine. To je razdoblje u kojem se hrvatski narod morao boriti za svoja kulturna i egzistencijalna prava, na svom području. Mnogi Hrvati su u tom dugom razdoblju obespravljenosti proganjani, zatvarani, a na tisuće ih je likvidirano.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/10/Corax-karikatura.JPG
Dakle, hrvatski narod, nikad nije vršio agresiju na bilo koga, a žrtve koje su pale od strane hrvatske ruke, pale su jer su Hrvata branili svoju obitelj, svoj dom i svoju Domovinu. Uz svu tragediju koju je pretrpio hrvatski narod, velikosrpski ideolozi, imali su uvijek podršku određenih međunarodnih moćnika kojima je ekspanzionizam, agresija i pljačka bila povijesna zadaća pa tako nisu osuđivali ni srpsku agresiju i zločine. Ne samo to, velike sile kao prijatelji Srbije, (Engleska, Francuska, Rusija i drugi), uz samu agresiju, podržavale su antihrvatsku propagandu. To su dodatni razlozi uvećane patnje hrvatskog naroda.
 
Danas je tragedija u tome što su velikosrpski ideolozi, uz razne torture, pljačku i likvidacije Hrvata, istovremeno optuživali hrvatski narod da je zločinački i genocidan. Toj stoljetnoj propagandi, srbočetnički agresor je prikrivao svoje zločine i zvjerstva izvršena nad hrvatskim narodom. Ta propaganda toliko je bila sveobuhvatna da se širili pa Europi, pa sve do Australije, Amerike i Kanade, a kako vidimo po izjavi Irineja, do danas nije prestala. Danas je Hrvatska samostalna, međunarodno priznata država, a na leđima nosi tu stigmu zločinačkog naroda.
 
Četnikovanje ne prestaje
 
Koliko je postalo uobičajeno i normalno da se hrvatski narod lažno optužuje, a da nema odgovora od nadležnih institucija i hrvatskih političara. Tako, patrijarh Irinej, 13. rujna 2014., bez straha od Josipovića i Partije optužuje hrvatski narod. Naime, Srpska pravoslavna crkva bila je i ostala nosilac velikosrpske propagande i lažnog optuživanja Hrvata za zločine u logoru u Jasenovcu, umnožavajući broj žrtava po tisuću puta od stvarno stradalih. Ta srbočetnička propaganda nije prestala, laži i mržnja siju se iz svih centara, a jedan od prijenosnika te zaraze je i SPC. Tako, na svečanosti ustoličenja novog slavonskog episkopa Jovana obavljena je 13. rujna u sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu, a predvodio ju je srpski patrijarh Irinej poznat po tomu što ne priznaje Hrvatsku, s više od deset episkopa Srpske pravoslavne crkve, brojnim svećenicima i drugim vjernicima. Izaslanik Hrvatske biskupske konferencije na slavlju bio je požeški biskup Antun Škvorčević. Među uzvanicima iz Katoličke Crkve bili su i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, neki zastupnici Hrvatskog sabora i predstavnici lokalne vlasti.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/10/patrijarh-irinej-1.jpg
Patrijarh Irinej je, uz ostalo, rekao je: „Ovoj svetoj liturgiji nismo prisustvovali samo mi,, već i duše tisuća umorenih nedužnih Srba u Jasenovcu i cijeloj Slavoniji. Eparhija slavonska je mučenička i stradalnička. Narod ove eparhije je kroz povijest protjerivan i ubijan. Ovdje je ubijeno 19.000 srpske djece. Molimo se danas za sve jasenovačke i nedužne žrtve iz proteklog rata. Ovdje su uništene i spaljene mnoge svetinje, ali život nije“, kazao je Irinej.
 
Novoustoličeni se episkop Jovan nadovezao: „Srbi su na ovom području masovno stradali od 1941. do 1945., kao i od 1991. do 1995. Ovdje je život mnogo puta uništavan, ali nikad nije uništen. Pakrački i slavonski Srbi nose svoj krst. Od danas će to nošenje krsta izgledati drugačije“ poručio je Jovan. Na sve ove optužbe, koje se odnose na Hrvatsku i hrvatski narod, a zasnovane su na pedesetgodišnjim lažima, nema odgovora ni s Pantovčaka ni Banskih dvora. To znači da isto misle i na istim mjestima – Srbu i Jasenovcu, tu politiku potvrđuju, zajednički uvećavaju broj žrtava i sa zajedničkim ciljem optuživanja hrvatskog naroda. Ništa novo, antihrvatsku politiku i mržnju prema hrvatskom narodu i Katoličkoj crkvi zajedno siju cijelo stoljeće.
 
Što Irinej i Josipović svjesno prešućuju?
 
Izjave patrijarha Irineja i kukanje o ugroženosti i stradanju srpskog naroda, školski je primjer stoljetne velikosrpske politike protkane Ćosićevim lažima. Kad okrenemo drugu stranu medalja tad na vidjelo izlaze povijesne činjenice. Kako povijest ne poznaje ni babu ni stričeve već samo činjenice., a one govore da je velikosrpska mašinerija izvršila prvi masakr nad hrvatima 5. prosinca 1918. godine i to centru Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića. Od tada je, u režimu Kraljevine Jugoslavije, hrvatski narod nacionalno, kulturno i ekonomski obespravljen, mnogi Hrvati likvidirani, a Hrvatska sistematski pljačkana, i to u kontinuitetu pune 22 godine, sve do 1941. godine.
 
Zatim, slijedi borba za novu Titovu Jugoslaviju, kada nastupa razdoblje intenziviranog srbočetničkog klanja svega što nije srpsko, i tako do 1945. godine. Potom slijedi velikosrpsko-komunistički režim, nazvan režim bratstva i jedinstva hrvatskog i srpskog naroda, od 1945. do 1990. Taj režim bratstva i jedinstva iza sebe je ostavio preko 1500 masovnih grobnica sa preko 960.000 kostura Hrvata, od čega 69 u stranim zemljama Europe i svijeta. Velikosrpska ljubav prema Hrvatskoj i Hrvatima, nastavljena je i 1991. pa tako traje do 1995., iza čega je ostalo preko 15.000 likvidiranih Hrvata, te spaljena, razorena i opljačkana Hrvatska. Po određenim analitičkim prikazima, srbočetnički prijatelj, osim Vukovara, hrvatskoj je ostavio uspomene u paljevini i ruševinama od preko 308 milijardi američkih dolara štete.
 
I Irinej i Josipović su svjesni da bi bilo previše sve te zločine prebrojiti i k tome pripisati bratskom srpskom narodu. To bi bili zločini koje bi teško podnijela bilo koja knjiga od tisuću stranica, jer dugačko je jedno stoljeće obespravljenosti, progona, klanja i pljačke. Na ovaj način, kako to, ispred SPC-a govori Irinej, i razni draškovići, vukosavi, radojčići, dedijeri, uz istomišljenike i ideološke prijatelje josipoviće, mesiće, pusiće, fumiće i stotine takvih, pa da ostanemo prijatelji i barem podijelimo ili izjednačimo te zločine.
 

Ivan Runje

Povezane objave

Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

HF

SNV Novosti – oaza mržnje u Hrvatskoj

HF

Geopolitički utjecaj virusa Corona

HF

JASENOVAČKE LAŽI – Iskopavanja ne lažu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više