Hrvatski Fokus

Muslimanima-Bošnjacima smeta europsko "inzistiranje na 'judeo-kršćanskom' civilizacijskom krugu"

 
 
Poznato je da iz Bosne i Hercegovine samo Hrvati žele u Europsku uniju. Srbi ne će i čekaju razvoj situacije u pregovorima između Srbije i Bruxellesa, dok Muslimani-Bošnjaci slušaju glas iz Turske i niti ne namjeravaju pridružiti se Uniji. Istina, i Srbi Muslimani-Bošnjaci govore u javnosti drukčije, ali je činjenica da sada ne žele u EU. U obranu svojih bošnjačkih unitarnih interesa ovih se dana u kampanju protiv Unije uključio neidentificirani komenttaor portala Stav iz Sarajeva Mustafa Drnišlić. Poznato je kako ta osoba ne postoji i da se iza toga pseudonima krije netko drugi. Prije se je komentator zvao Mustajbeg Drnišlić, a sada Mustafa Drnišlić. Drugi pseudonimi su bili Dževad Hodžić, Nusret Čančar, Ismet Veladžić, Hilmo Neimarlija, Aziz Kadribegović… (http://stav.ba/bosnjacki-zaokret-putuj-evropo/).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/08/563887fb-bb54-49a3-9169-6fd60a0a0a6c-aih-690x480.jpg
Bez obzira tko se krije iza njega, Mustafa Drnišlić je napisao da je današnja Europska unija "krajnje licemjerna" i da bilo kakva "sutrašnja Europska unija nije vrijedna tolikih odricanja Bošnjaka kao kolektiva, pogotovo jer u bilo kojoj varijanti pridruživanja Bosna i Hercegovina ne bi bila ništa više suverena nego što je sada, odnosno vjerojatno bi njezina suverenost bila dodatno reducirana?!« »Jedini razlog zašto je Europska unija uopće zainteresirana za Bosnu i Hercegovinu jest sprječavanje rasta utjecaja 'istočnih' sila, bila to Rusija, Turska ili Kina… To pred Bosnu i Hercegovinu, ali naročito Bošnjake, postavlja neke suštinske dileme«, piše Drnišlić.
 
Drnišliću smeta europsko "inzistiranje na 'judeo-kršćanskom' civilizacijskom krugu" i "usponu krajnje ksenofobične desnice", pa se pita »Kakva bi tek odricanja morali praviti u svjetonazorskom, ekonomskom i društvenom smislu, nije potrebno ni spominjati«. I na kraju M. Drnišlić ovako najavljuje odustajanje Muslimana-Bošnjaka od Europske unije: »Nije li možda vrijeme da se bošnjačka politika prestane ponašati kao da ne vidi slona u sobi i je li možda kucnuo čas da se preuzme puna i isključiva odgovornost za sudbinu vlastitog naroda i izađe ispod već odavno kao papir tankog šinjela međunarodnog tutorstva i navodne protekcije? Zabluda da se može održati status quo nije ništa drugo nego svjesno pristajanje da se bude ona žaba koju kuhaju na laganoj vatri«. Dakle, Mustajbeg Drnišlić, Mustafa Drnišlić, Dževad Hodžić, Nusret Čančar, Ismet Veladžić, Hilmo Neimarlija ili Aziz Kadribegović EU vidi kao onoga koji će njih Muslimane-Bošnjake na "laganoj vatri" kuhati kao "žabe".
 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Sarajevo oponaša Beograd

HF

Osmica na crnoj listi SAD-a

hrvatski-fokus

Novi progon Hrvata od Uskoplja

hrvatski-fokus

Bošnjaci ne priznaju zemlju u kojoj žive

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više