Hrvatski Fokus

Raspisan Nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca

 
 
Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« svake godine u rujnu raspisuje Nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca. Na prošlogodišnjem je ponovno sudjelovala Lucija Hrstić sa skladbom »Žrtva fratara« za koju je napisala i tekst i glazbu. Ovih se dana skladba pojavila u mp3 obliku u izdanju Središta HSK za istraživanje zločina totalitarizama u BiH, s trajanjem od 4.59 minuta. Kao solisti nastupili su: Lucija Hrstić i Hrvoje Merdžo, dok su u komornom zboru sudjelovali: Lucija Hrstić, Hrvoje Merdžo, Drina Dodig, Pava Ćorić, David Gagro i Miroslav Mijatović. Za aranžman je zaslužan Josip Vukoja, a za snimanje Zoran Milović.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/fratri-sb.jpg
Video spot uradila je Iva Ćorić. Može se pronaći na adresi:
www.youtube.com/watch?v=Tft_ZMXD2pA
Za objavu i produkciju skladbe Lucija Hrstić posebno se zahvaljuje Središtu HSK za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH, Franji Kraljeviću i fra Miljenku Stojiću. Također se zahvaljuje i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova pjesma i video spot budu ovakvi kakvi jesu.
Skladbu u mp3 obliku možete skinuti ovdje.
 

Ivana Karačić

Povezane objave

Bošnjačka agresija na hrvatske branitelje je ponavljanje muslimanskih zločina nad Hrvatima

hrvatski-fokus

Prošle godine otišlo 14.559 Hrvata

HF

U Širokom Brijegu zaustavljena JNA

HF

IZBORI – Približava se dan D hrvatskog naroda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više