Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus Digital printa Mladena Žunjića

Nove kompozicije su smirene, prozračne, poput profinjenog veza na prozračnoj tkanini

 

U neprekidnom slikarskom istraživanju suvremeni hrvatski likovni umjetnik Mladen Žunjić ponekad se okrene i najnovijim dostignućima tehnologije, modernim pomagalima umjetniku i u strukturiranju i u realizaciji ideje.

Slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj publici po svojim snažnim i sugestivnim  kolorističkim apstrakcijama velikih formata platna, nedavno je predstavio  ciklus Digital Arta, seriju novih slikarskih formi koje  u oku promatrača izazivaju potpuno drugi doživljaj. Apstrakcije, prvotno izrađene na platnu većih formata, Žunjić kompjutorskim tehnikama, izrazima, oblikovanjima pretvara u nove likovne pojave, izazovno zanimljivog sadržaja.

Nove kompozicije više ne obiluju agresivnom i nezaustavljivom bujicom energije koja neprekidno teče, dodirujući, oplakujući sve volumene, one su sada smirene, prozračne, poput profinjenog veza na prozračnoj tkanini.

I simbolika je drugačija, ponegdje bliska paralelnim svjetovima, psihodeliji ili pak grupiranju u cjeline teško složivih i održivih elemenata.

Kolor je puno suptilniji, nježniji, doista fino odmjeren, ali i dalje lepršav, zaigran.

Novi ciklus Mladena Žunjića, znatno se razlikuje od dosadašnje umjetnikove produkcije. To je ciklus koji stremi promjenama.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Nadmoćna autorska kontrola prostora Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Grafička umjetnost Mladena Žunjića

HF

Što je sloboda

HF

Vjetar u snima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više