Hrvatski Fokus

Lošinju još jedno veliko priznanje za zdravstveni turizam!

 
 
Vodeći svjetski portal sektora medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma, International Medical Travel Journal (IMTJ), proglasio je Lošinj finalistom u kategoriji „Zdravstveni i medicinski turizam: destinacija godine“. Iako je pobjeda pripala Maleziji, riječ je o velikom priznanju za Lošinj – otok vitalnosti.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/www.otoci_.eu_wp-content_uploads_2017_05_17504992_10155209150954275_1671438897947013412_o-830x498.jpg
IMTJ Medical Travel Summit 2017. održan je od 24. do 27. travnja u Opatiji, a sve u organizaciji tvrtke Intuition Communication iz Velike Britanije te Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Podršku organizaciji na čelu s Primorsko-goranskom županijom osigurali su Grad Rijeka, Grad Opatija te Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i turističkim zajednicama gradova Malog Lošinja, Rijeke, Opatije i Crikvenice.
 
Summit je okupio više od 200 sudionika iz čak 33 zemlje svijeta. Rukovoditelji bolnica i klinika, certifikacijskih i osiguravajućih kuća, obrazovnih institucija, vladinih organizacija, klastera, poduzeća koja se bave istraživanjem tržišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, marketinških agencija, hotela, facilitatori u zdravstvenom turizmu i ostali sudionici kojima je djelatnost povezana sa spomenutom industrijom, imali su prilike kroz ova četiri dana dogovoriti poslovne suradnje. Velika dobit za naš turizam je i podatak kako je više od 50% sudionika u Hrvatskoj prvi put te se planiraju sa svojom obitelji vratiti na godišnji odmor upravo u našu zemlju, naš kraj. Sudionici tako dolaze iz zemalja poput Singapura, Malezije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Libanona, Kanade, Španjolske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Poljske, Grčke, Japana, Francuske, Turske, Litve, Austrije, Rumunjske, Indije, Rusije, Meksika, Južne Koreje i ostalih zemalja.
 
U dva dana konferencijskog dijela prisutni su imali prilike čuti predavanja na temu certificiranja zdravstvenih ustanova, digitalnog marketinga, poboljšanja zadovoljstva pacijenata, međunarodnog zdravstvenog osiguranja, novog načina rada u zdravstvenom turizmu, mjerenja veličine zdravstvenog turizma, doktora i klinike kao brenda i ostalih.
 
Tijekom trajanja IMTJ summita, održani su i dodjela IMTJ nagrada, poslovni (B2B) sastanci i IMTJ Marketplace – izložba medicinskog turizma u kojem su uz, turističke zajednice grada Malog Lošinja, Opatije, Rijeke, Crikvenice i Kvarnera, tvrtke sa zdravstvenom ponudom predstavile svoje usluge i upoznale potencijalne kupce.
 
„Unatoč činjenici da Lošinju ove godine nije dodijeljena nagrada, izrazito smo ponosni što smo bili finalisti u kategoriji destinacije godine zdravstvenog turizma. Lošinj ima tradiciju zdravstvenog turizma dužu od 125 godina koju njegujemo i danas. Prepoznat je kao otok vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg odmora i poslovanja bitne prednosti turističke ponude otoka vitalnosti.“ – izjavila je Ana Kučić, o.d. gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.
Zadnji dan Summita, 27. travnja, organiziran je obilazak zdravstvenih ustanova članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Hoće li enormna poskupljenja i nedostatak radne snage baciti ugostitelje na koljena?

hrvatski-fokus

Nelogičan rast nekretninskoga tržišta

hrvatski-fokus

Zbrka u globalizaciji

hrvatski-fokus

Što 3D printanje može ponuditi energetskim tvrtkama

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više